Vad innebär det att vara au pair?

Vad innebär det att vara au pair?

Res, lär och utvecklas i USA.

Handlar det om att åka på road-trips runt USA med dina bästa vänner? Om att äta pannkakor med din värdfamilj på söndagsmorgnarna? Eller handlar det om att du sakta men säkert håller på att förändras och blir mer självsäker och kapabel än du någonsin kunnat föreställa dig?

 

Sanningen är att det handlar om allt detta, och mycket mer. Att vara au pair är en möjlighet att resa, lära dig nya saker och utvecklas i ett nytt land. Det är en chans att pusha dig själv utanför din komfortzon och möta nya utmaningar. Det handlar om att skapa band, få nya minnen och uppleva alla de där stunderna – stora som små – som kommer att bli till ett år du aldrig kommer att glömma.

 

Att vara au pair är att vilja åka till USA för att starta ett nytt kapitel i ditt liv. Du har bestämt att du är redo för en förändring, och att du är beredd att packa väskorna och flytta till en ny del av världen för att få uppleva den.

Vad innebär det att vara au pair?

På pappret betyder att vara au pair att du reser till USA på ett J-1-visum för kulturutbyten, att du bor hos en amerikansk värdfamilj och tar hand om deras barn. Eftersom du deltar i ett au pair-program som är reglerat av USA:s justitiedepartement har du rätt att ta hand om barn högst 45 timmar per vecka, ha en och en halv dagars sammanhängande ledighet per vecka, få minst en hel ledig helg per månad och två hela veckors betald semester per år. Du får också möjlighet att resa runt i en hel månad i slutet av visumperioden för att tillsammans med vänner utforska och se nya delar av USA.

 

I utbyte mot att du tar hand om värdbarnen får du en veckolön på 195,75 US-dollar samt fri kost och logi. Värdfamiljen ger dig också 500 dollar som ska gå till att du tar de högskolepoäng som krävs på ett amerikanskt college eller universitet.

 

Som au pair kommer du, förutom att ta hand om barnen, ha möjlighet att resa så mycket som möjligt, fördjupa dig i det engelska språket och träffa nya vänner från hela världen. Det betyder att prova nya maträtter, lära sig nya slanguttryck och bli en del av en ny kultur.

 

Förresten så undrar du kanske vad termen ”au pair” egentligen betyder. ”Au pair” är franska och betyder ”on pair”, vilket speglar den typ av relation som en au pair ska ha till sin värdfamilj: dvs. en relation som är till nytta för båda parter, respektfull och berikande.

 

Det finns förstås också vissa krav på vad det innebär att vara au pair i bokstavlig mening – att du t.ex. måste vara mellan 18 och 26 år, icke-rökare och ogift utan barn – men att vara au pair handlar om så mycket mer än de krav och egenskaper som krävs för att kunna söka till det amerikanska visumprogrammet.

Vad innebär det att vara au pair?

Det handlar om att vara en ledare, en vän och en förebild för dina värdbarn, värdföräldrar och personerna i ditt närsamhälle. Det handlar om att vara orädd och äventyrlig, och öppen för att prova nya saker. Det handlar också om att vara mottaglig för att bli en mer självsäker, självständig och komplett version av dig själv.

 

Att vara au pair handlar i slutändan om att ge sig ut på en resa för att upptäcka sig själv – något som kan förändra hela ditt liv till det bättre. Är du redo att starta din resa?

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Hier meldet sich Cultural Care Au Pair! Wir glauben daran, dass Kulturaustausch die Welt besser macht – also haben wir es uns zur Aufgabe und Mission gemacht, jungen Menschen einen bereichernden Aufenthalt als Au Pair in den USA zu ermöglichen. Wenn wir nicht gerade Au Pairs bei ihrem Abenteuer in den USA unterstützen, geniessen wir die wunderbare Aussicht von unserem Büro auf den Luzerner See, oft mit einer Tasse Kaffee in der Hand.
    A line drawing of a gumball machine

    Als Ambassador machst Du den Unterschied!

    Du kannst uns helfen, unser Programm besser zu machen und das Leben anderer Au Pairs positiv zu beeinflussen. Wenn Du ein aktuelles oder ehemaliges Au Pair bist, bewerbe Dich noch heute für unser Ambassador Programm.

    Bewerbe dich jetzt