Därför blev jag au pair

Därför blev jag au pair

Hur jag kom fram till att jag ville arbeta och bo utomlands i USA

2016 bestämde jag mig för att bli au pair. Jag ville göra något mer med mitt liv. Jag visste inte riktigt vad jag ville göra, men jag hade turen att träffa två vänner som redan hade den här erfarenheten. Det var roligt att få se och höra om deras erfarenheter, och det gav mig idén och modet att göra det jag också.

Jag hade alltid tyckt om att ta hand om barn. Jag satt barnvakt för min bror och hans fru. Jag hjälpte till att ta hand om deras tre flickor. Jag har också varit danslärare och brukade undervisa fyra gånger i veckan. Och jag undervisade flera åldersgrupper, från 3 till 20 år. Så jag var väl förberedd på vad erfarenheten som au pair skulle innebära.

En annan del av au pair-livet som jag ville uppleva var en annan kultur. När man växer upp och tittar på TV och film ser man saker som bara finns i USA. Från de gula bussarna till att de kör på andra sidan av vägen och sitter på den andra sidan i bilen. Allt detta var sådant som fick mig att vilja åka dit och se hur de lever.

När jag hade bestämt mig för att bli au pair började jag fundera på alla saker som skulle hända och vad jag skulle få ut av det. Tanken på att bo tillsammans med ”främlingar” kändes lockande. Jag var tveksam till en del saker innan jag blev matchad med min värdfamilj. Jag undrade ofta hur det skulle gå att bo i någon annans hem. Men det var ingen konst när jag väl kom dit. Så fort jag hade ordnat mitt rum så som jag ville ha det, så kändes det som om jag alltid hade varit där. Det kändes jättehärligt – och när man har en underbar familj, gör det en enorm skillnad.

 

Därför blev jag au pair

En annan stor grej var att träffa nya människor. Det var alltid kul att träffa nya människor. Även om de inte var au pairer själva. Att träffa människor från trakten var trevligt, eftersom de kände till alla bra ställen att hänga på. Och att träffa andra au pairer var också trevligt, eftersom man får någon att prata med, särskilt om de har barn som är ungefär lika gamla som dina.

En av de stora grejerna som jag tyckte skulle bli häftigt var att resa runt i USA. Bara det att bo i ett annat land som man har sett på TV när man växte upp är ett äventyr i sig, men att åka iväg och utforska landet var fantastiskt. Det var helt otroligt att få se saker som man bara har drömt om att få se. Jag var precis som mina vänner, som hade varit au pairer före mig – att få åka till alla de här platserna var helt obeskrivligt. Det fick mig att inse att jag kan göra vad som helst.

Sedan jag kom hem känner jag verkligen att jag har förändrats! Att ha varit au pair har gjort mig till en bättre människa, eftersom det har fått mig att lämna min komfortzon. Jag har en helt ny attityd och syn på livet nu. Jag har blivit mer självsäker, och jag är inte rädd för att göra någonting längre. När jag var utomlands var jag tvungen att klara av mer på egen hand. Om jag vill ha eller behövde något var jag tvungen att ordna det själv, utan att kunna förlita mig på någon annan. En av de främsta sakerna som jag tycker har förändrats hos mig är att jag har mer tålamod nu. Jag har alltid varit ganska tålmodig, men eftersom jag var i en helt ny miljö var jag tvungen att lära mig ett nytt sätt att ha tålamod – något så enkelt som att vänta på att trafikljusen ska slå om eller att stå och köa. Sådana saker skiljde sig lite från där jag kommer ifrån. Saker och ting tog längre tid. Jag var också tvungen att ha mycket tålamod med barnen. Jag umgicks med en tvååring hela dagarna, så jag måste verkligen ha mycket tålamod eftersom hon fortfarande höll på att lära sig allting.

Jag uppskattade verkligen min erfarenhet som au pair – det var det bästa beslutet jag någonsin har fattat. När jag ser tillbaka på mitt år är det bara fyllt med glada minnen. Det är något som jag aldrig kommer att glömma.

Jag heter Sophie, är 23 år, kommer från Australien och är före detta au pair (2017–2018). Jag bodde i Kalifornien där jag tog hand om tre flickor. Jag älskade att få uppfylla den amerikanska drömmen om sand, hav och surfning. Det var fantastiskt att utforska allt som USA hade att erbjuda. En av mina favoritsaker var att hänga på Target och spendera alla mina pengar.
A line drawing of a gumball machine

Redo för ditt livs upplevelse?

Starta din ansökan idag och kom ett steg närmare till att bli au pair i USA. Börja på nästa spännande kapitel i ditt liv!

Sätt igång