• Resa och arbeta 
Publicerat October 15, 2019

Så här gör du för att bli au pair

Gör dig redo för din au pair-resa i fyra enkla steg.  

Av Cultural Care Au Pair

Nu har du alltså bestämt dig för att du vill bli au pair! Grattis, vad roligt att höra! Du är på väg att ta dig ut på ett av ditt livs mest givande och spännande äventyr.

Nu när du är redo att inleda detta nya kapitel, så kanske du undrar hur man gör för att bli au pair. Processen är grundlig, och det är den för att garantera att du är förberedd på en säker, framgångsrik och rolig tid utomlands som au pair.

För dig som au pair hos Cultural Care får du fördelen att ha en au pair-byrå som följer dig varje steg på vägen. Cultural Care vägleder dig för att se till att varje fas av processen blir så enkel som möjligt, från att fylla i din ansökan online till att matcha dig med en värdfamilj som är rätt för just dig.

Följ de här fyra enkla stegen för att bli au pair hos Cultural Care:

 

Steg 1: Gå på ett gratis informationsmöte

När du vill bli au pair måste du först och främst börja med att samla så mycket information som möjligt. Det betyder att gå på ett gratis informationsmöte antingen online eller i en närliggande stad.

Cultural Care Au Pair håller regelbundet informationsmöten, året runt. Du är välkommen att komma på ett när du vill. Du får också väldigt gärna ta med en förälder, ett syskon eller en vän, om du vill ha med någon annan som också kan lyssna och lära sig om programmet.

På ett informationsmöte får du träffa före detta au pairer som kan besvara just dina frågor och ge dig en första inblick i hur livet som au pair verkligen kan se ut. Det är din bästa chans att lära dig om alla detaljer i au pair-programmet och att träffa lokala Cultural Care-representanter som kan hjälpa dig när du har kommit längre fram i processen.

Om du är nyfiken på livet som au pair och vill ta reda på mer, då rekommenderar vi verkligen att du går på ett informationsmöte nära dig. Anmäl dig till ett möte i dag!

 

Steg 2: Fyll i din onlineansökan

Nästa steg i processen är att fylla i en au pair-profil online, för din profil behövs vid matchningsprocessen. Du kan börja jobba på din ansökan när som helst och ju förr, desto bättre, tycker vi!

En noggrann au pair-profil med personliga detaljer är det absolut bästa sättet för dig att hitta din perfekta värdfamilj. Ju mer information du kan ge, desto större chans har du att hitta en värdfamilj som stämmer väl överens med dina intressen och behov.

Du kommer att bli ombedd att lista din erfarenhet av att ta hand om barn, andra arbetserfarenheter och din skolbakgrund. Det finns också plats att skriva om dina personliga hobbies, intressen och talanger. Här gäller det också att du skriver så detaljerat som möjligt. Visa dem vad som gör dig speciell.

Förutom informationen som begärs i onlineprofilen måste du också lämna:

  • minst tre referenser, som inte är familjemedlemmar
  • ett personligt brev till värdfamiljen
  • bilder av dig som bäst beskriver dig och ditt liv
  • ett läkarintyg som bekräftar att du är tillräckligt frisk för att kunna delta i programmet
  • kopior av dina gymnasiebetyg, ditt körkort och ett fläckfritt utdrag ur brottsregistret.

 

Kom ihåg att ta med bilder som visar din personlighet, så att värdfamiljerna kan få en bild av hur livet med dig som deras au pair verkligen skulle kunna bli. Och kom ihåg att alltid vara ärlig och uppriktig i dina svar, för det viktiga är ju att du blir matchad med någon som stämmer väl överens med din livsstil, ditt sätt att kommunicera och dina förväntningar.

 

Steg 3: Hitta din perfekta värdfamilj

När du har fyllt i allt ansökningsmaterial är det dags att gå vidare till matchningsfasen! Vi erbjuder en flexibel och väldigt personanpassad process för att hjälpa dig att hitta rätt värdfamilj för din tid i USA.

Vi har ett team med specialister på au pair-matchning – en unik tjänst som erbjuds av Cultural Care – vars jobb är att guida dig genom värdfamiljernas profiler och hantera intervjuerna medan du söker. Du får en egen matchningsspecialist som känner dig och vet vad du letar efter, som kommer att vägleda dig och hjälpa dig att känna dig säker och förberedd när du talar med potentiella värdfamiljer.

 

Så här gör du för att bli au pair

 

Matchningsprocessen kan ta lite tid, men det är viktigt att komma ihåg att det hela kommer att vara värt det i slutändan. Matchningsspecialisten kommer att vägleda dig genom processen och hjälpa dig att hitta en familj som får dig att känna dig förväntansfull och säker.

När du väl har hittat din värdfamilj hjälper vi dig också att förbereda din tid utomlands via olika utbildningsmaterial – inklusive en Get Ready Workshop online och en serie onlinekurser som ser till att du är redo för livet som au pair i USA.

 

Steg 4: Ordna med visum och resehandlingar

Sist men inte minst guidar vi dig genom visumprocessen och hur du ordnar med din resa till din amerikanska värdfamilj.

Det enda lagliga sättet att komma och bo som au pair till USA är med J-1-visumet, som är giltigt i 12 månader plus ytterligare 30 dagar (som ger dig möjlighet att fortsätta att resa runt i USA). Cultural Care ger dig alla dokument du behöver för din visumansökan och guidar dig genom hela processen.

Det enda du behöver göra är att boka ett visummöte på den amerikanska ambassaden i ditt land och gå på en personlig intervju. När du har gjort intervjun utfärdas visumet.

För din flygresa till USA tar Cultural Care hand om alla arrangemang. De flesta au pairer reser på ett plan tillsammans med andra au pairer som avreser från samma stad i ditt hemland. Om du känner dig nervös kan det kännas skönt att veta att representanter från programmet finns på plats för att möta dig på flygplatsen när du har landat!

När du väl har kommit fram till USA tillbringar du och alla nya au pairer hos Cultural Care den första veckan på au pair-kursskolan utanför New York City. Här kommer tiden handla om att lära sig vad det innebär att vara au pair, träffa människor från hela världen och acklimatisera sig till det amerikanska livet – innan det är dags för den sista (och mest spännande!) etappen på din resa: att träffa din värdfamilj!

Att bli au pair är en process som ibland kan kännas komplicerad, men med en au pair-byrå som Cultural Care Au Pair , som hjälper dig under varje steg på vägen, kan du känna dig lugn och säker på att allt ordnar sig. Och själv kan du i stället fokusera på det roliga: att planera nästa år (eller mer!) av ditt liv när du ska resa, lära dig nya saker och utvecklas i USA!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair

Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.

Mest populära

Mer från Resa och arbeta 

A line drawing of a gumball machine

Redo för ditt livs upplevelse?

Starta din ansökan idag och kom ett steg närmare till att bli au pair i USA. Börja på nästa spännande kapitel i ditt liv!

Sätt igång