Ta ett sabbatsår (eller två!)

Ta ett sabbatsår (eller två!)

Investera i dig själv genom att tillbringa ett år eller mer utomlands

Oavsett var du kommer ifrån är det vanligt att känna sig utbränd när man har gått ut gymnasiet eller medan man går på universitetet. eftersom du har fokuserat på din utbildning i så många år, så det är faktiskt helt normalt att du blir trött på formell utbildning och vill prova på någonting annat!

Men samtidigt är det viktigt att hålla det där höga tempot man har som ung och att behålla drivkraften att ta sig framåt i livet, som lägger grunden för en framgångsrik framtid. Kanske är du rädd för att du aldrig kommer att ta dig tillbaka till rätt karriärväg om ledigheten blir för lång?

Som tur är finns det en lösning på detta dilemma! Nämligen att ta ett sabbatsår.

 

Ett sabbatsår är ett fantastiskt sätt att fortsätta att lära dig mer om dig själv och världen, samtidigt som du får en välförtjänt paus från den formella klassrumsmodellen. Beroende på vart du åker och vad du gör av ditt sabbatsår kan du utvecklas både på det personliga och det professionella planet, samtidigt som du får uppleva en ny del av världen och träffa folk från andra kulturer.

Att arbeta och bo utomlands i ett år ger dig en välbehövlig mental paus innan du tar tag i studierna igen. Och tro inte för ett ögonblick att ett sabbatsår bara är ett sätt att ta en lång semester eller bara koppla av i ett år! Ett sabbatsår är en unik möjlighet att utvecklas på ett helt nytt sätt.

 

I stället för att läsa om avlägsna platser och olika folkslag i din läroböcker kan du lära dig om just de här kulturerna och människorna genom att upptäcka dem på riktigt – genom en fördjupad upplevelse på en främmande plats – och genom att leva som lokalbefolkningen.

Du får också möjlighet att förbättra dina språkkunskaper genom att tillbringa en längre tid i ett land där man talar ett annat språk än ditt modersmål. Det faktum att du utvecklar dina språkkunskaper utomlands är en viktig färdighet som arbetsgivare är ute efter när de rekryterar, eftersom det visar att du är anpassningsbar, mångfacetterad och modig.

 

Det finns så många olika sätt att ta ett sabbatsår utomlands – allt från att ta ströjobb, undervisa i engelska eller arbeta som volontär. Men för alla som vill resa, lära sig nya saker och utvecklas samtidigt som de lägger grunden för framgångar senare i livet, då är det absolut bästa sättet att göra det att ta ett sabbatsår som au pair i USA!

 

Som au pair får du tillbringa ett helt år (eller ännu längre, om du väljer att förlänga) med att arbeta och bo utomlands på ett J-1-visum för kulturutbyten. Du bor hos en amerikansk värdfamilj och ta hand om deras barn. I utbyte får du gott om möjligheter att gå kurser på ett amerikanskt college eller universitet, skaffa nya vänner, upptäcka nya intressen, prova på nya saker och utforska USA.

Ta ett sabbatsår (eller två!)

 

Detta är alla de bästa delarna av ett sabbatsår i ett och samma paket!

Det finns massor av fördelar med att ta ett sabbatsår med tanke på din personliga och professionella utveckling. Som au pair får du träffa nya människor och studera/arbeta med amerikaner – det ger dig chansen att utöka ditt professionella nätverk. Du kommer också att utveckla överförbara färdigheter som kan ge dig ett försprång om du ska söka jobb när du kommer hem igen.

 

Under ditt sabbatsår som au pair får du också tillfälle att lära dig nya saker om dig själv och om hur nästa kapitel i ditt liv ska se ut. Genom att ta dig utanför din komfortzon och ge dig iväg på ett sabbatsår bevisar du för dig själv att du klarar av vad som helst, och du kommer att utveckla det självförtroende och den självständighet som behövs för att lyckas.

Det bästa av allt är att USA är ett jättestort land – så när du väljer att lägga ett sabbatsår eller två i USA som au pair innebär det oändliga möjligheter att resa och utforska. Du kan få se berg, hav, sjöar, nationalparker, skogar, metropoler, småstäder, stränder, promenadstråk, statyer, skyskrapor och mycket mer!

 

Om du känner dig osäker på vad du ska göra härnäst – eller om du känner att du bara behöver en paus från formell utbildning – då ska du ta ett sabbatsår för att utvecklas och få internationell arbetslivserfarenhet. Vem vet, det kanske blir ditt livs bästa beslut.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.
    A line drawing of a gumball machine

    Redo för ditt livs upplevelse?

    Starta din ansökan idag och kom ett steg närmare till att bli au pair i USA. Börja på nästa spännande kapitel i ditt liv!

    Sätt igång