Au pair jämfört med nanny: vad är skillnaden?

Au pair jämfört med nanny: vad är skillnaden?

Fem områden där en au pair skiljer sig från en nanny

Vad är skillnaden mellan en au pair och en nanny?

Det är en fråga som vi ofta får, såväl från värdfamiljer som au pairer! Man kanske tror att det är samma sak, men faktum är att skillnaderna faktiskt är ganska stora. Även om både en au pair och en nanny ansvarar för att ta hand om barn finns det finns grundläggande skillnader mellan dem som är viktiga att känna till. Den kanske viktigaste skillnaden är att du som au pair i USA omfattas du av ett generöst program som ger dig möjlighet att resa, träffa nya människor och utvecklas, både personligen och professionellt.

 

Här nedan tänkte vi gå igenom skillnaderna mellan en au pair och en nanny.

 

1. Vi börjar med själva definitionen: en au pair är en ung kvinna eller man mellan 18 och 26 år, som reser till USA på ett J-1-visum för kulturutbyten för att bo hos en amerikansk värdfamilj och ta hand om deras barn. En nanny kan, å andra sidan, vara vem som helst som kommer från utlandet eller från USA för att ta hand om ett barn i barnets hem.

 

2. Nannies kan arbeta deltid, heltid eller t.o.m. övertid om familjens schema kräver det. För au pairer är arbetstiderna och arbetsvillkoren reglerade av det amerikanska statsdepartementet. Dessa riktlinjer är en del av det statligt reglerade au pair-programmet, så det finns regler som måste följas. En au pair kan exempelvis arbeta upp till (men inte mer än) 45 timmar i veckan, 10 timmar per dag. De här reglerna skyddar rättigheterna för au pairer över hela landet, och ser till att au pairerna får ett roligt och framgångsrikt år hemma hos sina amerikanska värdfamiljer. Det ger också au pairerna gott om tid att fördjupa sig i den amerikanska kulturen genom att leva som lokalbefolkningen och engagera sig i sina lokalsamhällen på sin fritid, liksom att resa och uppleva nya platser runt omkring i landet.

 

3. Hur mycket nannies får betalt varierar mycket beroende på om de arbetar deltid eller heltid, och var i USA de är anställda för att ta hand om barnen. Au pairer kan å andra sidan räkna med en fast inkomst varje vecka, oavsett vilket. Det är en av fördelarna med att bli au pair, nämligen att du vet exakt hur mycket du kommer att tjäna! Au pairer får betalt i form av en veckolön på minst 195,75 US-dollar. Det är viktigt att komma ihåg att värdfamiljerna och au pairerna kan komma överens om en lön som ligger över det lagstadgade minimikravet, så länge det inte sker i utbyte mot att au pairerna överskrider de lagstadgade gränserna för arbetstid (se ovan) eller utför tjänster som inte har att göra med barnomsorg.

 

4. En del nannies har gått en yrkesutbildning eller certifierande kurser för att göra barnomsorg till sitt officiella yrke. Andra blir helt enkelt nannies som ett kortsiktigt sätt att tjäna pengar medan de funderar på om de ska gå på college eller välja någon annan karriärväg. Som jämförelse är en del au pairer yrkesutbildade, men alla måste inte vara det för att få delta i programmet! Många au pairer i USA har hundratals (eller t.o.m. tusentals!) timmars erfarenhet från sina hemländer av att sitta barnvakt, som handledare, förskoleassistent, lägerledare, idrottsledare och mycket mer.

 

5. Den kanske största skillnaden är att nannies ses som anställda av den familj de arbetar hos, medan au pairerna ses som en förlängd del av familjen. De behandlas inte som en anställd som uppfyller sitt anställningsavtal, utan snarare med ömsesidig respekt, tillit och medkänsla, som hjälper dem att känna sig hemma i USA och med sin amerikanska värdfamilj. För när allt kommer omkring så betyder ju au pair ”på samma nivå” på franska, vilket är tänkt att avspegla det ömsesidigt fördelaktiga och rättvisa förhållandet som en au pair ska ha till sin värdfamilj.

 

När man ska jämföra au pairer med nannies är det tydligt att au pairer är en unik typ av vårdgivare. Förutom att de skyddas av myndigheterna medan de vistas i USA genom visumet för kulturutbyte, tas de emot med öppna armar av sina amerikanska värdfamiljer eftersom de för med sig en ny, frisk fläkt till hemmet och ger värdbarnen ett roligt perspektiv på nya språk, traditioner och kulturer. I utbyte får au pairerna en unik möjlighet att resa, lära sig nya saker och utvecklas i USA – samtidigt som de får internationell arbetslivserfarenhet som kan förbättra deras karriärmöjligheter och ge dem ett försprång till nästa kapitel i deras liv.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.
    A line drawing of a gumball machine

    Redo för ditt livs upplevelse?

    Starta din ansökan idag och kom ett steg närmare till att bli au pair i USA. Börja på nästa spännande kapitel i ditt liv!

    Sätt igång