Kombinera arbete och resande med ett kulturutbyte

Kombinera arbete och resande med ett kulturutbyte

Arbeta utomlands i ett år eller längre som au pair!

Att arbeta och resa i ett annat land är ett fantastiskt sätt att snabbstarta nästa kapitel i ditt liv. Det ger dig möjlighet att få internationell arbetslivserfarenhet som kommer att förbättra ditt CV, samtidigt som du får gott om tid till att utforska en ny del av världen och tillfredsställa din reslust.

Är du ute efter ett av de bästa sätten att arbeta och resa utomlands, samtidigt som du får vara med om ett kulturutbyte som kan hjälpa dig att vidga dina vyer? Bli au pair!

 

Kulturutbyte

Som au pair hos Cultural Care får du en unik möjlighet att fördjupa dig i den amerikanska livsstilen och leva som lokalbefolkningen. Eftersom du bor hemma hos en amerikansk värdfamilj kan du med egna ögon se hur människor i USA lever sitt vardagsliv. Du får vara med om deras små vardagsrutiner, som att äta middag tillsammans med familjen runt matbordet eller laga till en stor frukost varje söndagsmorgon i pyjamas.

 

Du får också vara med om särskilda säsongstraditioner i USA, som att åka och plocka äpplen på hösten eller åka till stranden på varma sommardagar. Helgdagar i USA är alltid extra roligt när du är au pair eftersom du som en del av familjen får uppleva ny mat, nya traditioner och festligheter. Inget går upp emot din första Thanksgiving i USA – eller när du tar på dig din bästa röd-vit-blåa outfit för en grillfest utomhus den fjärde juli.

Bortsett från helgdagarna får du som au pair i USA möjlighet att uppleva den amerikanska kulturen på sätt som du faktiskt inte kan göra som turist – eller som besökare som är här för att volontärarbeta eller jobba inom något annat område. Det beror på att du som au pair tas emot av din värdfamilj som om du var familjens äldre dotter eller son. Du får chansen att träffa den amerikanska lokalbefolkningen och bli en del av värdbarnens och värdfamiljens gemenskaper, på sätt som är unika för erfarenheten som just au pair. Eftersom du är i USA i minst ett helt år (och kan välja att stanna längre!), kan du gå med i ett lokalt idrottslag eller en idrottsklubb, eller kanske engagera dig i en lokal kyrka!

Oavsett vad du väljer att ägna fritiden åt kan du vara säker på att du som au pair i USA får ett autentiskt och intensivt kulturutbyte!

 

Resa runt i USA

Som au pair i USA ingår resande i själva upplevelsen! Förutom att du kommer att kalla ett nytt land för ditt hem i minst ett år får du också gott om tillfällen till att utforska USA under din lediga tid.

Oavsett om du åker på en roadtrip med au pair-vänner till en ny delstat varje helg eller tar veckolånga semestrar med värdfamiljen, eller kanske t.o.m. sparar det mesta av dina äventyr till din resemånad i slutet av din au pair-tid, kommer du inte att missa chansen att upptäcka fantastiska nya platser runt om i USA.

Kombinera arbete och resande med ett kulturutbyte

I och med att du har ett J-1-visum för kulturutbyte ingår det semester när du är au pair,till skillnad från många andra alternativ för utlandsarbete. Som en del av au pair-programmet kräver det amerikanska statsdepartementet att alla au pairer får två veckors betald semester samt ytterligare 30 dagar i slutet av sin vistelse, då de kan resa. Du får också garanterat minst en och en halv dagars sammanhängande ledighet i veckan och en helt ledig helg per månad.

Med all den här lediga tiden kan du vara säker på att hinna resa och se dig omkring i USA!

 

Arbeta utomlands

En annan fantastisk grej med att tillbringa ett år i USA som au pair? Jo, du får internationell arbetslivserfarenhet som kan bädda för en framgångsrik framtid!

Det spelar ingen roll om du är intresserad av en långsiktig karriär inom barnomsorg eller något annat område, för när du arbetar som au pair i en amerikansk värdfamilj får du kompetens som kan förbättra dina jobbchanser när du väl kommer hem igen. Arbetsgivarna kommer att gilla sånt som erfarenhet av ledarskap, god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga och organisatoriska kvaliteter hos de sökande – och allt detta får du genom att bli au pair!

Även om andra möjligheter till utlandsarbete ger dig en inkomstkälla är det inte säkert att de ger dig samma användbara färdigheter som du får som au pair. Det är ganska lätt att bli bartender någonstans eller jobba på en gård i ett år – men om du vill få chansen att få den typ av internationell arbetslivserfarenhet som lätt kan överföras till en mängd andra yrken, då är det absolut au pair du ska välja.

Att bo i USA och fördjupa sig i det engelska språket är givetvis ännu en fördel för ditt framtida yrke, på lång sikt. Engelska är ett så utbrett språk och en jättebra kompetens att ha inom de flesta områden, särskilt inom affärsverksamhet, marknadsföring eller internationella förbindelser. Det betyder alltså att du som au pair kan lägga till flytande/avancerad engelska till din meritförteckning och ditt CV!

Allt som allt är att bli au pair i USA det bästa sättet att kombinera arbete och resande med kulturutbyte. Au pair-programmet är den perfekta kombinationen av de här tre sakerna, som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din utlandsvistelse. Du får också chansen att träffa nya vänner, hitta en andra familj och lära dig mer om dig själv och utvecklas som person – varje dag.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.
    A line drawing of a gumball machine

    Redo för ditt livs upplevelse?

    Starta din ansökan idag och kom ett steg närmare till att bli au pair i USA. Börja på nästa spännande kapitel i ditt liv!

    Sätt igång