Thanksgiving: min favorithelgdag

Thanksgiving: min favorithelgdag

Fira tacksamhet med min värdfamilj

Jag fick bara uppleva Thanksgiving en gång under min tid i USA, men det räckte för att jag skulle bli stormförtjust i hela konceptet med den helgdagen. Det är inte som när man firar jul, öppnar julklappar, lyssnar på julmusik och allt det där andra. Under julen firar man många olika saker och det omfattar många olika delar. Thanksgiving, å andra sidan, handlar bara om att visa tacksamhet till dina nära och kära – själv har jag många saker att vara tacksam över, särskilt när det gäller min amerikanska värdfamilj.

 

Det är torsdag den 24 november 2016. Min värdfamilj och jag firar Thanksgiving med våra grannar. Vi sitter tillsammans på verandan på baksidan av huset i solglasögon och flipflops och ser ut över sjön och människorna som håller på att snorkla där. Det är 86° Fahrenheit (30 °C) och vi ska strax börja äta den supergoda maten. Jag tycker att det ska bli spännande att prova vissa maträtter för första gången, och jag väntar otåligt på att den stora kalkonen ska tas ut ur ugnen. Jag försvinner iväg i mina egna tankar och funderar på vad jag borde vara tacksam för, och tänker så här:

 

 

Jag är tacksam för:

  • att jag fick chansen att bli au pair
  • att jag är i USA
  • att jag får förmånen att vara med om den här erfarenheten, som inte många människor får
  • alla stunder tillsammans med min värdfamilj
  • mina grannar som är som en andra värdfamilj för mig
  • allt jag har lärt mig hittills som au pair
  • vad som väntar mig i framtiden
  • alla minnen jag har fått
  • de berättelser som jag kan berätta under resten av mitt liv
  • det vackra vädret

 

När jag slutligen vaknar upp ur mina tankar ser jag mig omkring och ler – och kommer ihåg att jag har så mycket mer än det att vara tacksam för. Resten av familjen dyker upp, vi ställer oss allihop i en ring och håller varandras händer, och så får var och en säga en sak som vi är tacksamma för. Medan vi stod där tillsammans tittade jag mig omkring och insåg att jag aldrig hade känt mig mer hemma. När det blev min tur, sa jag till slut: – Jag är tacksam för min värdfamilj. Och det är sant, för utan dem skulle jag aldrig ha lärt känna alla dessa människor. Och om inte de hade valt mig under matchningsprocessen, vem vet var jag hade varit då? Tack vare dem fick jag det bästa året i hela mitt liv – och tack vare deras sätt att dela sin ömhet och gästfrihet, har jag nu någon att längta efter att ”komma hem” till. Och med hemma menar jag där de finns, alltså i Florida. Varje år ser jag fram emot att åka tillbaka, och ärligt talat har det allra mest att göra med att jag saknar dem så mycket.

Thanksgiving: min favorithelgdag

Efter vår ”tacksamhetsring” är det äntligen dags att sätta sig till bords. Vid middagsbordet fanns det grillad kalkon, potatismos, brunsås, fyllning, tranbärssås, pumpapaj, Key lime-paj, majsbröd, gröna bönor och mycket mer. Det var mat som jag inte var van vid, men det hindrade mig inte från att smaka på allt! Det var en fantastisk måltid.

 

Eftersom det var dagen före Black Friday åkte jag och min bästa vän och shoppade i närheten under kvällen. Det var en härlig dag, fylld av tacksamhet, minnen och kärlek.

 

Thanksgiving är en helgdag som jag alltid kommer att sakna och värna om, och en vacker dag hoppas jag själv kunna dela med mig av den.

Hej, jag heter Malene och kommer från Danmark. Jag var au pair i Orlando, Florida från 2016–2017, där jag hade den lyckligaste tiden i mitt liv. Jag har många minnen från mitt år som au pair som jag kommer att vårda under resten av mitt liv. Just nu läser jag International Business Communication i Danmark.
A line drawing of a gumball machine

Vill du veta mer?

Vi hjälper dig med allt du behöver veta om att ge dig iväg på ditt livs upplevelse som au pair i USA. Res, lär och utvecklas med Cultural Care

Learn more