De första intrycken av USA
  • Resa och kulturella upplevelser 
Posted 14/04/2020

De första intrycken av USA

Riktiga au pairer delar sina första upplevelser i USA

By Cultural Care Au Pair

Föreställ dig följande: Medan planet närmar sig landningsbanan på en av flygplatserna i New York City tittar du ut genom fönstret och får din första glimt av USA. Planet landar, du kliver av och tar ditt första steg på amerikansk mark.

 

Du banar dig vägen genom flygplatsen, letar dig fram bland alla engelska skyltar och populära amerikanska snabbmatställen för att ta dig vidare till nästa transport – bussen som ska ta dig, en ny Cultural Care-au pair i USA, till au pair-kursskolan i utkanten av stan.

 

Medan bussen åker iväg mot kursskolans campus fortsätter du att titta ut genom bussfönstret medan du passerar skyskrapor, motorvägar och hus som alla verkar så annorlunda och främmande. Är det bara en känsla, eller är allt verkligen STÖRRE här?

 

Äntligen är du framme på kursskolan och blir emottagen av vänliga amerikanska människor som är glada över att ta emot dig under veckan och berätta om alla detaljer kring livet som au pair.

De första intrycken av USA

Du har gjort det! Du har rest till USA! Nu börjar äventyret

 

Att komma till USA första gången som au pair är en oerhört speciell upplevelse, för man blir överväldigad av alla första intryck av USA som land och kultur. Det är en första glimt av landet där du ska tillbringa nästa år av ditt liv – platsen som ska bli ditt hem.

 

Vilka är de vanligaste första intrycken av USA? Bra fråga! Den har vi därför försökt besvara genom att själva åka till au pair-kursskolan för att ta reda på vad de riktiga au pairerna tycker. Så här går deras tankar om USA från deras allra första dagar i landet.

 

Vi hoppas att de får dig att tänka på dina egna första tankar när du kommer till en ny plats, och om de visar sig stämma när du verkligen har lärt känna en plats och människorna som bor där  …

 

 

– Första dagen jag var här åkte jag till New York City och Brooklyn. Först gick jag vilse, men alla var verkligen hjälpsamma. Jag har alltid hört att folk i USA är kalla och sådär, men det var inte mitt första intryck. Människorna här är hjälpsamma och snälla.

 

– Debora, 23 år, au pair från Brasilien

 

 

– När vi åkte på motorvägen från flygplatsen för att ta oss hit till skolan tänkte jag att det var precis som hemma. För det ser nästan likadant ut – massor av trafik och bilar. Det är inte så annorlunda. Men när vi väl kom hit var det väldigt annorlunda – det är till exempel mycket varmare i Mexiko. Och jag ser att vissa går omkring i shorts inomhus, trots att det är jättekallt utomhus. Fast väggarna i mitt rum är så tjocka, så kylan kan inte ta sig in.

 

Jag har också märkt att amerikaner är bra människor. Jag gillar hur de uttrycker sig.

 

– René, 18 år, au pair från Mexiko

 

 

Hittills älskar jag det här landet! Redan på flygplatsen började jag se hur olika ni är jämfört med i min kultur. I Brasilien skulle jag ha gett dig en kram om jag träffade dig för första gången. Här föredrar folk att skaka hand, och det är ju mer formellt.

 

– Gabriele, 20 år, au pair från Brasilien

 

 

– Amerikaner är artiga – ibland är argentinare hårda i sitt sätt att uttrycka sig (vi kan ibland ses som oartiga eller hårda, för vi tänker inte alltid efter innan vi öppnar munnen). Amerikaner tänker verkligen efter vad de ska säga. Och hur de ska säga det. Jag gillar det och har lärt mig mycket av det. Det gör att man får ett sammanhang.

 

– Leila, 24 år, au pair från Argentina

 

 

USA är så vackert! Det är fantastiskt att jag får öva på min engelska. Det börjar redan kännas naturligt. Och amerikanerna är så trevliga. Alla säger att de är stela och inte gillar kroppskontakt, men så är det inte alls. Jag tycker absolut inte att de flesta amerikaner är såna. Hittills har amerikanerna tagit emot mig med öppna armar – de har varit supersnälla.

 

– Lucas, 25 år, au pair från Brasilien

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair here! We believe that cultural exchange makes the world a better place – and so we’ve made it our life’s mission to help au pairs have enriching experiences in the USA. When we’re not helping au pairs travel, learn and grow in America, we’re probably eating candy from around the world and drinking copious amounts of coffee.
    A line drawing of a gumball machine

    Find out if au pair life is right for you.

    Attend an info meeting in your area for a fun and free way to learn everything you need to know about the program.

    Find Info Meeting