De 10 mest instagrammade platserna i USA
  • Resa och kulturella upplevelser 
Posted 28/04/2020

De 10 mest instagrammade platserna i USA

Dags att ta fram dina favoritfilter!

By Cultural Care Au Pair

En sak är säker: USA är ett vackert land. Med tanke på USA:s variationsrika geografi och mångfacetterade städer fyllda med intressanta konstverk, så är det inte konstigt att ditt Instagram-flöde är så fullt av bilder härifrån.

 

Våra au pairer reser alltid till fantastiska nya platser runt om i USA, men vissa av dem verkar dyka upp på sociala medier jämt och ständigt! Du vet vilka vi menar – de där symbolladade och underbara platserna som verkar fånga själva landets själ.

 

Så vi tänkte att det skulle vara kul att samla de 10 mest instagrammade platserna i USA och lägga upp dem så att du kan få njuta av dem. Här hittar du alla de hetaste platserna – oavsett om du planerar nästa resa till USA eller bara drömmer om att få utforska landet en vacker dag. De här ställena måste du bara besöka!

 

Horseshoe Bend

I Arizona finns det en liten stad som heter Page, och bara en dags bilresa därifrån finns det mer underbar natur än du kan föreställa dig! Och ett av de mest plåtade ställena längs vägen är … Horseshoe Bend!

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @merypineda

Horseshoe Bend är en canyon formad som en hästsko där Colorado River slingrar sig fram. Den är cirka 305 meter djup och kan beundras från en brant klippavsats och utsiktsplats högt där uppe. Det är en liten bit att gå upp till utsiktsplatsen (kom ihåg att ta med dig solcreme och vatten!) – men det är verkligen värt besväret. För att ta den perfekta bilden bör du ställa dig nära kanten, fast inte för nära förstås! Stå på åtminstone en armlängds avstånd från kanten.

 

Brooklyn Bridge

Borta på östkusten, i berömda New York City, ligger Brooklyn Bridge – ett annat ikoniskt bildtillfälle och fantastiskt byggnadsverk. Brooklyn Bridge invigdes den 24 maj 1883, och den har nu hunnit bli en bestående symbol för New York.

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @_marianyvieira

Det en blandning mellan en kabelbro och en hängbro som sträcker sig över East River mellan kvarteren Manhattan och Brooklyn. Bron är den främsta bilvägen som förbinder de här två mycket populära områdena i New York City. Samtidigt är det ett jättevackert byggnadsverk, och när det invigdes räknades det som världens längsta hängbro!

Grand Canyon

The Grand Canyon ligger i ökendelstaten Arizona och är kanske världens mest berömda naturliga underverk. Det är en helt enastående klippdal med skiktade lager av röda bergarter som avslöjar miljoner år av geologisk historia.

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @biancacbrsn

Liksom vid Horseshoe Bend slingrar sig Colorado River genom Grand Canyon, och eftersom det finns så många olika natursköna utsiktspunkter att välja bland (Mather Point, Yavapai Observation Station och Mary Colter’s Desert View Watchtower, för att bara nämna några), lär det inte vara några problem att få en otrolig vidsträckt vy över en av världens mest häpnadsväckande platser. Prova att besöka Grand Canyon antingen i soluppgången eller solnedgången – det är sååå storslaget!

 

Hollywood-skylten

På andra sidan, borta på västkusten har vi Hollywood-skylten – ytterligare ett amerikanskt landmärke och kultursymbol. Den berömda skylten sitter uppe på Mount Lee, med utsikt över Hollywood i Los Angeles, Kalifornien. De flesta ser den som en synonym för underhållningsbranschens glitter och glam som kännetecknar livet i Kalifornien, med alla sina filmstjärnor, det vackra vädret, de underbara stränderna och chansen att bli berömd.

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @milenajoelle_

Ordet ”Hollywood” är skrivet med 14 meter höga, vita stora bokstäver och är alltid ett bra motiv oavsett vinkel. Vissa föredrar att vandra upp till området Hollywood Hills i Santa Monica-bergen för att ta en bild bakom själva skylten, medan andra hellre stannar nere i stan, eftersom det går att se skylten från nästan överallt!

 

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park ligger på en vilande vulkan med utsikt över hela 3 delstater (Wyoming, Montana och Idaho) och sträcker sig över mer än 9 000 kvadratkilometer. Det är en av de mest besökta nationalparkerna i USA tack vare sina mångskiftande naturvyer, chansen att få se vilda djur och sin mest berömda sevärdhet: den sprutande gejsern Old Faithful.

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @johanna_blz

Det kan helt enkelt inte bli fel när du tar bilder i Yellowstone, för det är så vackert vart du än vänder dig. Där finns något som får alla att häpnas, från långsträckta klippdalar till frodiga, gröna skogar, varma källor och bergforsar, och som självklart kan förbättra ditt Instagram-flöde. Kom ihåg att ta hänsyn till djurlivet när du fotar, följ skyltarna så att du håller dig på stigarna och lämna området lika rent som när du kom.

 

The Bean

I den amerikanska mellanvästerns inofficiella huvudstad Chicago, Illinois, finns det ett intressant och vackert konstverk som går under namnet “Cloud Gate”, fast de flesta kallar det ”The Bean”.

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @sofiacstn

Varför då? kanske du undrar. Jo, för att det är format som en böna! Det är en offentlig skulptur som byggdes runt 2005 och är den främsta sevärdheten i Millennium Park. Det är också en av de mest populära platserna att besöka i staden – inte bara på grund av den reflekterande strukturen som återspeglar stadens skyline, utan också för den frodiga gröna parken som omger monumentet. Vi rekommenderar att du besöker The Bean en solig dag med blå himmel för att vara säker på att få en skarp och snygg Instagram-bild.

 

Monument Valley

Monument Valley är ytterligare en sevärdhet som ligger i öknen – men tro oss, det är värt vägen dit. Monument Valley ligger borta vid gränsen mellan Arizona och Utah och har en ikonisk ställning bland USA:s naturlandskap. Du kanske känner igen den från filmer och TV-program – Forrest Gump kanske låter bekant?

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @itsele

Dalen ligger på Navajo-mark och du tar sig dit via en 2,7 mil lång, slingrande väg som tar dig rakt igenom dalen. Klipporna av röd sandsten är huvudattraktionen i området, och de bästa bilderna tar du från vägkanten – med det största vidvinkelobjektiv du har.

 

Bokstavligt talat var som helst på Hawaii

Det är svårt att välja bara ett ställe på Hawaii som är värt en Instagram-bild eftersom hela delstaten är en fest för ögat! Med sitt klarblåa vatten, sin frodiga växtlighet och sina vackra, färgstarka blommor, frukter med mera kan Hawaii vara själva temat för en influencers Instagram-flöde som bara väntar på att bli till.

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @stateofgiorgia

Honolulu är huvudstaden på Hawaii, så det är den mest populära platsen att besöka och bo på, men vi föreslår att du besöker Maui, Kauai, och den stora ön, Hawaii. Flygresan dit är lång och det är långt från det amerikanska fastlandet, men det är ingen tvekan om att det är en av de mest fantastiska platserna du kan besöka i världen.

 

Disneyworld/Disneyland

Vad skulle USA vara utan sin Musse Pigg? Alla känner till dem och älskar dem – nöjesparkerna Disneyworld och Disneyland. Disneyworld ligger i Orlando, Florida och Disneyland utanför Anaheim, Kalifornien. Båda parkerna är lika roliga att plåta för Instagram och lika magiska att få uppleva.

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @rebekkamester

Disneyland byggdes på 1950-talet och Disneyworld på 1970-talet, men i dag får de båda i genomsnitt över 50 000 besökare per dag. De är otroligt populära resmål för familjesemestrar, proppfulla med åkattraktioner, Disney-figurer, matställen och möjligheter att göra en djupdykning i Disneys värld. Om du är ute efter den perfekta bild rekommenderar vi att du tar på dig Musse Pigg-öron och poserar framför Askungens slott!

 

Times Square

Sist men inte minst – Times Square! Times Square ligger i hjärtat av New York Citys mest folktäta och populära stadsdel, Manhattan, där det alltid sprudlar av liv och rörelse. Det är känt för sina enorma reklamskärmar som gör reklam för allt från det senast modet till de mest framgångsrika Broadway-showerna, för sina utklädda berömda karaktärer och de många gatuköken som säljer varm korv och pretzels längs med gatorna.

De 10 mest instagrammade platserna i USA
Photo by @alesssrizzi

Tusentals människor flockas på Times Square varje nyårsafton för den legendariska nedräkningen till tolvslaget – men du kan ta fantastiska bilder här vilken dag på året som helst. Om du vill få riktigt bra bilder rekommenderar vi att du tar dig upp för trapporna till biljettstället TKTS och tar en panoramabild. Kom ihåg att ta den perfekta selfien med alla ljusen i bakgrunden – du kommer inte att bli besviken.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair here! We believe that cultural exchange makes the world a better place – and so we’ve made it our life’s mission to help au pairs have enriching experiences in the USA. When we’re not helping au pairs travel, learn and grow in America, we’re probably eating candy from around the world and drinking copious amounts of coffee.
    A line drawing of a gumball machine

    Share your story!

    We’re looking for passionate content creators to contribute to our blog. Submit your story today and give others a firsthand look at au pair life!

    Learn More