5 amerikanska feelgood-serier att njuta av
  • Resa och kulturella upplevelser 
Posted 29/03/2020

5 amerikanska feelgood-serier att njuta av

Bli på bättre humör och och förbättra din engelska med dessa populära TV-serier.

By Mandy Cook

Vi tänkte rekommendera några av de bästa feelgood-serierna som finns att strömma just nu! De här TV-serierna kommer att få dig att skratta, gråta (glädjetårar), och bäst av allt – de ger dig tillfälle att bli ännu bättre på engelska! Precis – att titta på TV är ett bra sätt att lära känna ett nytt språk på djupet och fördjupa din förståelse.

 

Så vad väntar du på? Gör lite popcorn, sätt på dig dina favoritmyskläder och bänka dig i soffan. Din TV-tablå är redan klappad och klar med de 5 mest avkopplande, superroliga TV-serierna som du kan se just nu.

 

Parks & Recreation

Strömma den på: Netflix

 

Parks & Rec är en klassisk arbetsplatskomedi i mockumentärstil. Den har vissa likheter med The Office (en annan bra TV-serie att sträcktitta på) – men många hävdar att Parks & Rec är absolut överlägsen. Personkemin mellan de ledande rollkaraktärerna är på topp (Amy Poehler i rollen som Leslie Knope, Adam Scott as Ben Wyatt, Nick Offerman som Ron Swanson, Aziz Ansari som Tom Haverford, Chris Pratt som Andy Dwyer och många, många fler), och så har du den pittoreska, smågalna amerikanska småstadsidyllen Pawnee, Indiana, där allt utspelar sig.

5 amerikanska feelgood-serier att njuta av

Med hela sju fantastiska säsonger av Parks & Rec finns det något för alla. Serien bjuder på en utmärkt blandning av situationskomik och stunder av äkta mänsklig gemenskap. Dessutom kommer Leslie Knopes positiva framåtanda att ge dig tillit till myndighetspersoner runt om i världen – något som verkligen kan behövas, särskilt i vår galna, moderna värld.

 

Schitt’s Creek

Strömma den på: Netflix, Hulu

 

Okej, med den här serien bryter jag lite mot reglerna, men läs vidare så får du se: Även om Schitt’s Creek egentligen inte är en amerikansk serie ökar den i popularitet i USA för varje sekund och håller på att bli en favorit bland fans runt om i världen. Den kanadensiska serien som nu är inne på sin sjätte och sista säsong har pågått i flera år, till glädje för komediälskare i alla åldrar.

5 amerikanska feelgood-serier att njuta av

Handlingen kretsar kring en rik familj som förlorar allt och tvingas lämna ett liv i lyx för en tillvaro där de måste hanka sig fram, i en småstad där det vimlar av färgstarka rollkaraktärer. De två komediikonerna Eugene Levy och Catherine O’Hara är seriens största stjärnor, men hela serien är fullproppad med såväl hysteriskt roliga som känslosamma stunder. Proffstips: De 5 första säsongerna finns att strömma på Netflix, men den sjätte säsongen som sänds just nu kan du se på Hulu Live eller Pop TV på tisdagar kl. 21.

 

Brooklyn Nine-Nine

Strömma den på: Hulu, NBC

 

Om du inte redan prenumererar på Hulu är det ärligt talat värt pengarna, om så bara för den här serien. Brooklyn Nine-Nine (kallas också B99) handlar om livet i ett polisdistrikt i Brooklyn, New York. Förutom att du får följa alla interna förvecklingar i livet som polis i New York City, får du ta del av många härliga stunder mellan några av roligaste TV-karaktärerna just nu.

5 amerikanska feelgood-serier att njuta av

I serien spelar komedistjärnan Andy Samberg, som också har varit presentatör på Saturday Night Live, tillsammans med ett gäng andra karaktärer med allt från iskalla polischefer till temperamentsfulla kvinnliga poliser – Brooklyn Nine-Nine kommer få dig att gråta av skratt. Och som om inte det räckte kommer här ytterligare ett bevis på hur uppskattad serien är: 2018 ställde FOX in serien efter 5 fantastiska säsonger. Men B99-fansen blev så missnöjda att de bildade ett upprop runt serien, startade namninsamlingar och lyckades på så sätt övertyga NBC att återuppta serien och ge den ett nytt hem. Snacka om kärlek till en TV-serie!

 

NBC är kanalen där du kan titta på den pågående, sjunde säsongen, men för säsongerna 1–6 är det Hulu du ska ratta in. Missa inte avsnitten om Halloween Heist.

 

The Good Place

Strömma den på: Netflix, Hulu

 

Man kanske skulle kunna tro att en serie som handlar om ett så allvarligt ämne som döden och livet efter detta inte skulle bli så populär, men med The Good Place är det precis tvärtom. The Good Place är ytterligare en serien från NBC, med stjärnskådespelarna Kristen Bell, Ted Danson och ett gäng andra kändisar i en actionfylld komediserie fylld av vändpunkter, som alltid får dig att undra vad som ska hända härnäst.

5 amerikanska feelgood-serier att njuta av

Den här TV-serien får dig att fundera över livet efter detta på ett helt nytt sätt, den får dig att gråta glädjetårar och bjuder på många goda skratt längs vägen. Jag vill inte avslöja för mycket, så jag tänker inte spojla handlingen just nu … men så här mycket kan jag säga: Du måste titta på hela första säsongen, för då kommer du verkligen att förstå hur fantastisk den här serien verkligen är.

 

The Good Place avslutade just sin fjärde säsong med en helt enastående och hjärtevärmande final som avrundar serien på ett riktigt tillfredsställande sätt. Säsongerna 1–3 kan du strömma på Netflix, men den sista säsongen kan du än så länge bara se på Hulu.

 

New Girl

Strömma den på: Netflix

 

Sist men inte minst har vi New Girl – en upplyftande komedi med hög igenkänningsfaktor med Zooey Deschanel i huvudrollen som den excentriske karaktären Jess. Lite bakgrundsinfo: Efter en extra besvärlig separation flyttar den fumliga men godhjärtade Jess ihop med tre singelkillar som snabbt blir hennes bästa vänner. Och tillsammans med sin bästa väninna Cece utgör de fem en dysfunktionell, sympatisk och rolig familj.

5 amerikanska feelgood-serier att njuta av

Magin bakom New Girl bygger på den perfekta rollbesättningen – det finns en helt uppenbar kemi mellan de tre killarna och två tjejerna och en perfekt tajming i skämten. Tillsammans bildar de en grupp som får dig att känna dig som en i gänget för varje nytt avsnitt. Och med tanke på hur det ser ut i världen just nu, så behöver väl alla några extra vänner som känns som familjemedlemmar! Serien sträckte sig över sju säsonger och avslutades 2018, men du kan sträcktitta på hela härligheten på Netflix när du vill.

 

Vi hoppas att de här serierna förutom att underhålla dig under de kommande veckorna kan bidra till att ge dig nya insikter medan du lär känna den amerikanska kulturen på djupet och försöker öva upp din engelska. Trevligt serietittande!

Mandy Cook
Mandy Cook
I’m Mandy, nice to meet you! I’m a Boston-based writer, marketer and creative professional with a passion for global citizenship. Hobbies include singing with my semi-professional a cappella group, theorising about Game of Thrones and eating tacos. I’m an avid traveler, a lifelong Beatles fanatic and a lover of all things Italian.
A line drawing of a gumball machine

Share your story!

We’re looking for passionate content creators to contribute to our blog. Submit your story today and give others a firsthand look at au pair life!

Learn More