Happy Galentine’s Day!

Happy Galentine’s Day!

En inofficiell helgdag för tjejer, för att fira andra tjejer

Jag slår vad om att du har hört talas om Alla hjärtans dag (Valentine’s Day) – den där särskilda dagen i februari som går ut på att fira kärleken i alla dess former. Du vet, den där dagen när allt handlar om kärleksförklaringar, blommor, små kärleksänglar och choklad.

 

Men då undrar jag: Har du hört talas om GALENTINE’S DAY? Sa du nej?! Då vill jag gärna presentera den här fantastiska dagen för dig, som särskilt går ut på att fira kvinnlig vänskap. Det har blivit en amerikansk tradition och är ett gyllene tillfälle att visa dina väninnor hur mycket du tycker om dem. Så här är det …

 

Vad är Galentine’s Day?

 

Galentine’s Day äger rum den 13 februari – dagen före Valentine’s Day – och det är en dag som särskilt går ut på att fira starka vänskapsband mellan tjejkompisar! Ursprunget till dagen kan spåras tillbaka till 2010, där den förekom i en populär amerikansk TV-serie, Parks and Recreation. Seriens huvudperson – en ambitiös och sprallig tjej vid namn Leslie Knope – bestämmer sig för att hon vill skapa ett tillfälle för att fira sin vänskap med andra kvinnor, så hon ordnar en fantastisk fest för sin tjejkompisar.

 

Så här förklarade Leslie det själv: – Varje år den 13 februari lämnar jag och mina väninnor våra män och pojkvänner hemma och träffas för att snacka, hänga och typ käka frukost. Tjejer som firar tjejer. Det är som kvinnofestivalen Lilith Fair, minus ångesten. Plus omelett.

 

Vad mer kan man begära?

 

I serien blir dagen med Leslie och hennes vänner jättelyckad och blir till en årlig tradition. Karaktärerna hänvisar dessutom till den flera gånger under seriens gång! Men vad som är ännu coolare är att konceptet bakom Galentine’s Day under det senaste decenniet har gått rakt igenom TV-skärmen och blivit en hörnsten i den amerikanska vardagskulturen.

 

Vem firar Galentine’s Day?

 

Alla kvinnor kan och bör fira Galentine’s Day! Det är ettt givet tillfälle att visa dina vänner lite extra kärlek. Och om du ingår i ett program som Cultural Care Au Pair – som främst har kvinnliga au pairer (vi vet att ni finns, kill-au pairer!) – då är det ett måste!

 

Trenden har fått ny fart under de senaste 10 åren, och företag och restauranger över hela landet har hängt på. Populära företag som Sprinkles Cupcakes, Target och Lyft har marknadsfört den inofficiella helgdagen under årens lopp genom att sälja produkter på temat Galentine’s Day.

 

Konceptet har vuxit i popularitet år efter år, och #GalentinesDay har ofta blivit trendigt på sociala medieplattformar såsom Twitter, Instagram och Tumblr. Det har gått ett helt decennium sedan Galentine’s Day uppstod och den är ”still going strong”!

 

 

Det, mina vänner, kallar jag för kraften bakom kvinnlig vänskap.

Hur ska jag fira Galentine’s Day?

 

Kul att du frågar! Du kan fira den genom att hylla dina väninnor, och den speciella plats som de har i ditt hjärta. Oavsett om du går ut på en jättebrunch med dina vänner som Leslie Knope gjorde, eller om du kör det mer lågmält med en lugn hemmakväll eller ett långt telefonsamtal med en gammal väninna, så är alla sätt att fira på lika bra.

 

För au pairer som bor i USA är det en stor del av själva upplevelsen att bli vän med tjejer från hela världen! Och eftersom majoriteten av alla au pairer som kommer till USA är tjejer är det hyfsat säkert att du känner åtminstone en eller två som du träffade utomlands.

 

Kom ihåg att uppmärksamma dem på Galentine’s Day för att visa dem hur mycket du uppskattar er vänskap. Tala om för dem att du bryr dig om dem, dra ner till stan och gör något kul och prata om alla de härliga skälen till att kvinnlig vänskap är bäst.

Mandy Cook
Mandy Cook
Mitt namn är Mandy, kul att träffa dig! Jag är en Boston-baserad författare som jobbar med marknadsföring och kreativt skapande. Jag är en passionerad förespråkare för en mer global värld och mina hobbies är att sjunga med min semi-professionella a cappella-grupp, utveckla teorier om Game of Thrones och äta tacos. Jag är en entusiastisk resenär, ett livslångt Beatles-fan och jag älskar allt som är italienskt.
A line drawing of a gumball machine

Dela dina upplevelser!

Vi letar just nu efter engagerade content creators som vill bidra till vår blogg. Skicka in din historia idag och ge andra en förstahandsinblick i au pair livet!

Saiba mais