Den perfekta guiden till en helg i New York City

Den perfekta guiden till en helg i New York City

Läs om hur du får en minnesvärd helg i New York!

Fråga vilken amerikan som helst – alla kommer att säga att det inte finns något ställe i USA som är så fullt av liv och spänning som New York City. Staden som också går under smeknamnet ”The Big Apple” är ett av USA:s främsta resmål och en av landets mest folkrika städer. Det är en medelpunkt för fantastisk mat, kultur och konst, och det är en av de mest eftertraktade platserna att bo på i USA.

 

Många av våra au pairer har som mål att åka till New York City under sitt år, medan andra har turen att bo nära eller till och med i metropolen! Om du är ute efter att utforska det berömda New York City är ett av de bästa sätten att göra det som au pair i USA – du kommer att ha au pair-vänner som resesällskap och gott om ledig tid att åka dit.

 

Oavsett hur du tar dig dit kan nedanstående tips och råd fungera som den perfekta guiden för din resa till New York. Vi har sammanställt alla saker du måste göra och se under din weekendresa – man kan uppleva en hel del på tre dagar om man utnyttjar tiden väl! Här följer våra hetaste tips:

 

DET HÄR MÅSTE DU SE

 

Empire State Building

Denna 102 våningar höga, ikoniska byggnad i jugendstil var den högsta byggnaden i världen under 40 år, så det är ingen överdrift att säga att vyerna från den högsta toppen är helt enastående! Skyskrapan ligger i Midtown Manhattan och är känd för att locka besökare från hela världen. Du kan ta dig upp till den populära 86:e våningen, men vi rekommenderar att du unnar dig lite extra och tar dig ända till 102:a våningen – där är du mer ostörd och kan ta bättre bilder!

Den perfekta guiden till en helg i New York City

Central Park

Parken består av grönskande trädgårdar, ängar, vattendrag och gångvägar som sträcker sig över 3,4 km2 mellan Upper West Side och centrala Upper East Side, precis mitt på ön Manhattan. Den grundlades 1857 och är full av olika attraktioner och sevärdheter såsom The Belvedere Castle, the Central Park Carousel och obelisken – en gigantisk egyptisk stenpelare som är över 2 000 år gammal. Vi rekommenderar att du tar en cykeltur genom Central Park, till exempel för att lyssna på en utomhuskonsert eller för att bara njuta av den underbara naturen under en promenad, dagtid som kvällstid.

Den perfekta guiden till en helg i New York City

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan står numera på Liberty Island i New Yorks hamn och var en gåva från det franska folket till USA år 1886. Den blev snabbt en symbol för frihet och för den amerikanska drömmen – och den var en välkomnande syn för alla immigranter som kom till landet via sjövägen. Tillsammans med Ellis Island utgör Liberty Island och Frihetsgudinnan en av stadens mest populära sevärdheter. Besökare kan ta sig ända upp till statyns krona där de får en fantastisk utsikt över staden och den omgivande hamnen.

Den perfekta guiden till en helg i New York City

 

DET HÄR MÅSTE DU SE

 

Times Square

Times Square är ett betydelsefullt turistmål och nöjescentrum som erbjuder mycket shopping. Det sträcker sig över flera kvarter på Midtown Manhattan är ett besöksmål för människor från världens alla hörn. Eftersom Times Square ligger i anslutning till teaterdistriktet i City är det ett populärt ställe för att äta en bit mat innan en föreställning eller för att helgshoppa. Times Square är sinnebilden av det typiska folklivet som New York City är berömt för.

Den perfekta guiden till en helg i New York City

Metropolitan Museum of Art

City-borna brukar kalla det för “the Met”, och det är ett av USA:s största museer. Det är också ett av de främsta konstmuseerna i världen, med en samling med mer än två miljoner verk som sträcker sig över 5 000 år av världshistorien. Med tre ikoniska platser i New York – The Met Fifth Avenue, The Met Breuer och The Met Cloisters – är denna jättelika konstsamling en kulturell milstolpe i New York och runt om i världen.

Den perfekta guiden till en helg i New York City

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge byggdes 1869–1883 av 600 New York-arbetare och har gjort ett bestående intryck på flera generationer av New York-bor. Oavsett om väljer en guidad rundtur eller tar dig över hängbron på egen hand, så kommer du imponeras av den vackra strukturen och de otaliga fototillfällena! Glöm inte att hålla utkik efter samlingen av kärlekslås i närheten av Manhattan Tower – en hyllning till evig kärlek.

Den perfekta guiden till en helg i New York City

 

DET HÄR MÅSTE DU ÄTA

 

Brunch

Brunch handlar om så mycket mer än en måltid för New York-borna – brunch i The Big Apple är en livsstil och ett självklart helgnöje. Om du får ett riktigt förmiddagssug en lördag eller söndag måste du ta dig till några av de bästa brunchställena i stan, däribland Café Mogador, Chalait eller varför inte Egg Shop som specialiserar sig på alla typer av äggrätter. Om du inte bokar i förväg får du räkna med att vänta en stund, för brunch är ett populärt nöje bland lokalbefolkningen. Men eftersom det finns otaliga bruncherbjudanden till fasta priser och till och med enstaka tema-bruncher hittar du säkert något som passar dig.

Den perfekta guiden till en helg i New York City

Pizza

New York-borna älskar sin pizza, och med tanke på alla ställen som serverar den perfekta slicen är det troligt att du också kommer att falla för den typiska New York-pizzan! Lombardi’s på Lower Manhattan fick sin officiella licens 1905 och var den första pizzerian i USA. I dag är det känt för att servera riktigt aptitretande pizza till såväl New York-bor som turister. En annan favorit är Joes Pizza på Carmine Street – ett pizzaställe i äldre stil som serverar tunna, mjuka bitar av himmelskt god pizza med massor av ost.

Den perfekta guiden till en helg i New York City

Street-food

Oavsett om du är sugen på ett billigt mellanmål under eftermiddagen eller något mer mättande mellan sightseeing och andra aktiviteter, så är New Yorks olika gatukök något som alla besökare borde uppleva.  Från varmkorv och pretzels till kanderade nötter och glass – New Yorks mobila eller stationära gatukök bjuder på alla möjliga slags njutningar. Du träffar också på New York-bor från alla samhällsskikt, som passar på att få något i sig mellan möten och nätverksträffar i sin pulserande stad.  

Den perfekta guiden till en helg i New York City

Mandy Cook
Mandy Cook
Mitt namn är Mandy, kul att träffa dig! Jag är en Boston-baserad författare som jobbar med marknadsföring och kreativt skapande. Jag är en passionerad förespråkare för en mer global värld och mina hobbies är att sjunga med min semi-professionella a cappella-grupp, utveckla teorier om Game of Thrones och äta tacos. Jag är en entusiastisk resenär, ett livslångt Beatles-fan och jag älskar allt som är italienskt.