Dags för Internationella kvinnodagen!

Dags för Internationella kvinnodagen!

Cultural Care investerar i flickors utbildning runt om i världen.

Internationella kvinnodagen (8 mars) är här! Det är en internationell dag som hyllar kvinnors sociala, ekonomiska, kulturella och politiska strävanden och framgångar. För de är ju så många!

 

Den här speciella dagen fungerar också som ett stridsrop och en uppmaning till handling för att fira kvinnors jämställdhet i samhällen runt runt om i världen.

 

Det omfattar samhällen som många av våra au pairer kommer ifrån! Och i dessa samhällen lägger Cultural Care Au Pair särskilt stor vikt vid att investera i unga flickors välfärd – många av dem bor i fattiga samhällen utan tillgång till viktiga förutsättningar såsom möjlighet till utbildning, kultur eller nöjen.

 

Det är här som Cultural Care Kids First Foundation – eller bara Kids First – kommer in i bilden.

 

Kids First är en ideell organisation som startades av Cultural Care för 15 år sedan. Sedan dess har den hjälpt behövande barn i 17 olika länder, finansierat över 100 mindre och större välgörenhetsprojekt och skänkt 500 000 US-dollar till organisationer över hela världen.

 

Kids First huvudprioritering 2020 är flickors utbildning. Det beror på att Kids First , liksom de briljanta hjärnorna bakom Internationella kvinnodagen, tror på lika tillgång till utbildning för flickor och pojkar.

 

Att garantera lika tillgång till utbildning för flickor runt om i världen kan få en oerhörd betydelse för deras framtid, liksom för människor i stort. De här unga flickorna kommer att gå vidare och bli smarta, unga kvinnor med makt att förändra världen.

Dags för Internationella kvinnodagen!

Hur går Kids First till väga för att göra detta? Jo, genom att leta upp kvalificerade barnorganisationer i de länder och samhällen som våra au pairer kommer ifrån och investera i deras utbildningsmöjligheter – genom att ge värdefull tid, pengar och resurser.

 

Kids First planerar också att hitta mentorer som är specialiserade på STEM-program för utsatta flickor i USA. STEM står för Science, Technology and Mathematics (vetenskap, teknik och matematik). Det är ämnesområden där unga kvinnor är kraftigt underrepresenterade.

 

Genom att investera i STEM-program för unga flickor ökar deras möjligheter att gå vidare på de här karriärvägarna en vacker dag, något som i sin tur kan leda till fler medicinska och tekniska framsteg som i slutändan kommer att förbättra livet för alla!

 

Cultural Care gläder sig verkligen över årets program för Kids First, och nu känns det extra roligt att fira det eftersom Internationella kvinnodagen är här! Du hittar mer information om de här satsningarna för Kids First och andra nyheter genom att läsa vår blogg.

 

Under tiden rekommenderar vi att du hänger på för att hedra och hylla kvinnor för att fira Internationella kvinnodagen! Årets slogan är ”En jämställd värld är en engagerad värld”.

 

Läs mer om evenemangen i samband med Internationella kvinnodagen 2020 här!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.
    A line drawing of a gumball machine

    Vill du veta mer?

    Vi hjälper dig med allt du behöver veta om att ge dig iväg på ditt livs upplevelse som au pair i USA. Res, lär och utvecklas med Cultural Care

    Learn more