• Resa och kulturella upplevelser 
Publicerat August 9, 2019

7 sätt att tillbringa en lördagskväll i USA

Redo för att ha kul med vännerna? Då har vi den ultimata att-göra-listan!

Av Mandy Cook

Lördagskvällar i USA är speciella – de är ett tillfälle för folk att lämna den stressiga arbetsveckan bakom sig och bara koppla av tillsammans med sina nära och kära. Oavsett om du väljer att stanna hemma eller gå ut på stan finns det massor av häftiga saker du kan göra en lördagskväll.

 

Här är listan på 7 roliga saker som du kan prova:

 

Pizza och bowling

 

Satsa på inte bara en, utan två, amerikanska favoriter på en och samma lördagskväll! Bowling är ett bra sätt att komma hemifrån, träffa vänner och sträcka på benen. Det är en sport som verkligen har vuxit i popularitet under åren, med fler och fler bowlingbanor som poppar upp runt om i USA. Bowling är en individuell sport, men alla väntar på sin tur tillsammans. Så det finns gott om möjligheter att umgås med vännerna, ta lite bilder och njuta av mat och dryck medan du väntar på din tur att välta käglorna.

7 sätt att tillbringa en lördagskväll i USA

Var du skaffar din pizza är upp till dig – många bowlingbanor serverar mat och dryck som du kan äta i anslutning till bowlingbanorna. Andra har tillhörande restauranger, till exempel den populära pizza- och bowlingkedjan Flatbread Company. Du kan förstås också välja att köpa en pizzaslice på din lokala favoritpizzeria innan du ger dig iväg till banan.

 

Gå på bio

 

Att gå på bio och titta på en ny film är ett typiskt amerikanskt tidsfördriv och ett perfekt sätt att ta det lugnt och koppla av, samtidigt som du kommer hemifrån! De amerikanska biograferna håller olika standard, och vissa har fler bekvämligheter än andra. Om du vill hitta idéer till lördagsmiddagen finns det biografer som erbjuder kompletta menyer i samband med själva filmen. Du får fällbara biofåtöljer och serveringspersonal som kommer och serverar inne i salongen – du kan alltså vara säker på att inte missa en sekund av filmen.

7 sätt att tillbringa en lördagskväll i USA

Självklart kan du också välja den traditionella bioupplevelsen – kom bara ihåg att köpa någon form av snacks innan du går in i salongen. En stor kartong med smörpopcorn är en amerikansk favorit, och det är perfekt att dela med dina kompisar! Det bästa med att gå på bio är att du kan se de senaste blockbusterfilmerna på storbildsskärm. Så om det är någon superhjälterulle du har varit sugen på att se, då ska du definitivt välja att se den på bio!

 

Karaokekväll

 

Innan du ger dig iväg till karaokebaren med dina vänner kan det vara en bra idé att svänga inom Starbucks eller något annat kafé för att få din koffeinkick. För du vill att energinivån ska vara på topp när du intar scenen och imponerar på dina vänner med dina musikaliska talanger!

7 sätt att tillbringa en lördagskväll i USA

Karaoke är inte en unik amerikansk upplevelse – ordet betyder faktiskt ”tom orkester” på japanska. Men i Japan är karaoke ofta en privat tillställning, där endast dina vänner är de som hör dig sjunga. I USA brukar karaoke vara öppet för alla. Du sjunger alltså både inför dina vänner och främlingar (som i slutet av kvällen kommer att vara dina nya vänner). Karaoke är ett roligt och modigt sätt att komma ut ur huset och skapa minnen. Fundera bara lite extra på vilken låt du ska sjunga – ju bättre du kan den (och ju bättre du kan sjunga den), desto mer kommer du att imponera på publiken.

 

Utflykter i naturen

 

Om du tillhör kategorin “naturälskare” kan en lördagskväll vara det perfekta tillfället att ta dig ut och tillbringa kvalitetstid med dina vänner. Många amerikaner åker iväg på helgerna för att campa eller vandra och samlas sedan för en avkopplande lördagskväll runt lägerelden eller i tältet. Om du bor i ett milt klimat kan det bästa sättet att varva ner vara att åka till en campingplats och spela spel, grilla marshmallows runt elden och lyssna på musik med dina vänner.

7 sätt att tillbringa en lördagskväll i USA

Att samlas och åka skridskor på lördagskvällarna är också ett utmärkt sätt att vara utomhus. När vintern kommer och julen närmar sig är det läge att dra ihop ett gäng vänner och bege sig till närmaste utomhusbana. Där kan du hyra skridskor och åka runt som om du hade huvudrollen i en julfilm! Många skridskobanor säljer varm choklad också, så om du börjar frysa kan du värma dig med en härlig kopp choklad. Sist men inte minst, om du bor på landsbygden i USA (långt bort från de större städernas neonljus), kan du ägna lördagskvällen åt stjärnskådning. Det är en fantastisk känsla att samlas med vännerna och tillsammans titta upp mot stjärnhimlen.

 

Netflix-maraton

 

Trots alla superbra idéer om vad man kan göra ute en lördagskväll händer det ibland att man bara vill ha en skön hemmakväll i soffan. Och det är inget fel med det! Många människor i USA tillbringar allra helst helgerna hemma med familjen och tittar ikapp på sina favoritserier. Därför kan en kväll med Netflix-maraton ofta vara det som känns allra bäst efter en lång arbetsvecka.

7 sätt att tillbringa en lördagskväll i USA

Ta fram lite snacks – möjligtvis mikrovågspopcorn eller hemmagjord glass – och inta vardagsrumssoffan i några timmar. Kanske blir det en ny TV-serie som du har tänkt att titta på, eller så är det bara några avsnitt kvar innan du är framme vid säsongsavslutningen. Oavsett vad du väljer att titta på är det verkligen avkopplande att tillbringa lite tid i en annan värld med rollkaraktärer som du verkligen gillar och bryr dig om. Om du är ute efter några TV-serier som hjälper dig att förbättra din engelska medan du är i USA ska du kolla upp den här listan!

 

Middag och Paint Nite

 

En ny trend som ökar i popularitet runt om i amerikanska städer är Paint Nites – man kan säga att det är en sorts konstlektioner på lokala barer och restauranger. De ger dig möjlighet att ta på dig målarförklädet, sätta dig ner med några vänner, dricka lite vin eller några drinkar och låta kreativiteten flöda! På Paint Nite finns det alltid en instruktör som kommer med tips och råd längs vägen, så att du kan skapa ett riktigt mästerverk. När du är klar får du gärna ta med dig ditt alster hem, som ett särskilt bevis från din lördagskväll.

7 sätt att tillbringa en lördagskväll i USA

Om du funderar på att gå ut och äta på lördagskvällen innan du tar dig iväg till din Paint Nite kan vi tipsa om att svänga inom några amerikanska favoriter, såsom Cheesecake Factory, Panera eller TGIFridays. Om du föredrar snabbmat är det aldrig fel med ett snabbstopp på In & Out Burger. Och självklart ska du ta dig till din lokala diner-restaurang, om du vill uppleva en riktigt amerikansk middag.

 

Gå ut och dansa

 

Inget är så avkopplande och frigör så mycket endorfiner som att gå ut och dansa på lördagskvällen! Få med dig några vänner, klä upp dig och dra ut på stan för att ha lite kul. Att gå ut och dansa på klubb är ett vanligt nöje, särskilt om du är ute efter saker att göra en lördagskväll i en storstad som New York. Självklart funkar det alltid att dansa på hemmafester också, förutsatt att någon har satt ihop en riktigt bra spellista!

7 sätt att tillbringa en lördagskväll i USA

Om du vill vara säker på att stilla din danslust är en annan väldigt amerikansk grej att ordna sin egen fest! Några tips på festteman är att spela danslåtar genom decennierna eller varför inte en ”luau” – en traditionell hawaiiansk dansfest! Oavsett om du själv håller i trådarna, går på en fest eller drar till någon klubb för en utekväll, så är dans ett bra sätt att få lite motion, visa upp dina coola danssteg och skaffa nya vänner.

 

Mandy Cook
Mandy Cook

Mitt namn är Mandy, kul att träffa dig! Jag är en Boston-baserad författare som jobbar med marknadsföring och kreativt skapande. Jag är en passionerad förespråkare för en mer global värld och mina hobbies är att sjunga med min semi-professionella a cappella-grupp, utveckla teorier om Game of Thrones och äta tacos. Jag är en entusiastisk resenär, ett livslångt Beatles-fan och jag älskar allt som är italienskt.

Mest populära

Mer från Resa och kulturella upplevelser