5 ovanliga temadagar att fira 
  • Resa och kulturella upplevelser 
Posted 20/02/2020

5 ovanliga temadagar att fira 

Låt kreativiteten flöda för att fira dessa unika temadagar!

By Mandy Cook

Självklart har du hört talas om (och kanske till och med firat) populära amerikanska helgdagar som Thanksgiving, Halloween och fjärde juli, men har du någon gång firat en dag tillägnad hundar? Eller glassens dag? Eller den allmänt uppskattade drycken, kaffe?

 

Då har du chansen nu! Tro det eller ej, men våra kalendrar är fyllda med unika, intressanta och ovanliga temadagar att fira under hela året – det enda du behöver veta är vad som händer, och när och var!

 

Därför har vi gjort en lista med våra 5 ovanliga favorittemadagar att fira och när de inträffar i år. Samlas med några vänner för att fira och ha kul!

 

Internationella selfiedagen – 22 juni 2020

Alla gillar en bra selfie. Oavsett om det är en solobild, tillsammans med vänner och familj eller med en särskilt intressant bakgrund, så är selfien en slags personlig fotodagbok. Det är en relativt ny trend, men den är här för att stanna.

 

Var du än befinner dig i världen i juni uppmanar vi dig att publicera din favoritselfie och tagga den med #internationalselfieday! Och om du är au pair ska du komma ihåg att lägga till hashtaggen #culturalcare, så att hela vår gemenskap med värdfamiljer och au pairer kan se ditt vackra ansikte!

 

Nationella glassdagen – 19 juli 2020

Om du landar i mitten av juli (som råkar vara den nationella glassmånaden), så är det härligt med en hel dag tillägnad glass. Amerikanerna älskar glass, och eftersom det finns så många olika smaker och glassbarer att välja emellan är det inga problem att få tag i din favoritglassdessert eller glasstrut den 19 juli.

5 ovanliga temadagar att fira

Glass har funnits i tusentals år och har varit en godsak som uppskattats av många kända amerikaner under åren (däribland Ben Franklin, George Washington och Thomas Jefferson)! Håll utkik efter specialerbjudanden på nationella glassdagen – många glassbutiker erbjuder lägre priser för att fira denna roliga och ovanliga temadag.

 

Nationella hunddagen – 26 augusti 2020

Allas vår lurviga favoritvän förtjänar en alldeles egen dag! Nationella hunddagen är en dag för att fira alla hundar, blandrashundar som rashundar. Den här dagen går ut på att öka medvetenheten om hundar som behöver ett bra hem och att uppmuntra folk att adoptera en hund från något av landets många hundhem.

5 ovanliga temadagar att fira

Medan en del av den här ovanliga temadagen fokuserar på att rädda hundliv och hjälpa till att matcha hundar med familjer, så är det samtidigt en dag för att fira våra favorithundar och dela den glädje som en hund ger våra liv! Om du eller någon du känner har en hund du tycker om, så är nationella hunddagen ett perfekt sätt att ge dem lite extra kärlek, klia dem ordentligt bakom öronen och kanske ge dem lite hundgodis.

 

Nationella tuggummidagen – 30 september 2020

Ge dina käkar ett träningspass i september på nationella tuggummidagen! Visste du att människan har tuggat tuggummi i mer än 5 000 år? Det finns undersökningar som visar att tuggummi kan bidra till att förbättra minnet, minska stress och göra dig mer alert. Och när du tuggar sockerfritt tuggummi kan det hjälpa till att förbättra din allmänna munhälsa, dämpa eventuellt sötsug och underlätta matsmältningen.

 

Fira nationella tuggummidagen i år genom att köpa ett paket med dina favorittuggummin och dela med dina vänner. Ni kanske kan tävla om vem som kan blåsa den största bubblan! Kom ihåg att lägga till hashtaggen #chewinggumday om du gör inlägg på sociala medier!

 

Internationella kaffedagen – 1 oktober 2020

Varje år den första dagen i oktober är hela världen med och firar en av våra mest älskade drycker: kaffe! Vi beräknas dricka ungefär tre miljarder koppar kaffe i världen varje dag, en siffra som fortsätter att stiga år efter år i takt med att kaffet ökar i popularitet.

5 ovanliga temadagar att fira

Internationella kaffedagen är ett tillfälle för människor från världens alla länder att uppmärksamma de miljontals människor över hela jordklotet – från odlare, till rosterier, baristas, kaféägare osv. – som arbetar hårt för att skapa och servera drycken vi alla uppskattar. Det är också en dag för att lägga upp strategier och planera för kaffets framtid, för att se till att man använder hållbara odlingsmetoder till priser som stödjer försörjningen för kaffeodlare och deras familjer.

 

Du kan fira genom att ta en kopp kaffe på ditt lokala favoritkafé! Om du vill göra skillnad för kaffeodlare från hela världen rekommenderar vi att du skriver under den internationella namninsamlingen #coffeepledge i dag.

Mandy Cook
Mandy Cook
I’m Mandy, nice to meet you! I’m a Boston-based writer, marketer and creative professional with a passion for global citizenship. Hobbies include singing with my semi-professional a cappella group, theorising about Game of Thrones and eating tacos. I’m an avid traveler, a lifelong Beatles fanatic and a lover of all things Italian.
A line drawing of a gumball machine

Share your story!

We’re looking for passionate content creators to contribute to our blog. Submit your story today and give others a firsthand look at au pair life!

Learn More