• Au pair-berättelser 
Publicerat September 24, 2019

Vara au pair och engagera sig lokalt

Hur au pairer engagerar sig och ger tillbaka

Av Cultural Care Au Pair

En av de bästa sakerna med erfarenheten som au pair är att få leva precis som den amerikanska lokalbefolkningen. Det betyder att känna sig som en del av lokalsamhället och att lära känna de människor, platser och organisationer som gör det till vad det är.

 

På vilka olika sätt kan man göra det? Som tur är finns det massor av alternativ för au pairer som vill engagera sig lokalt. Läs om några av de mest populära nedan.

 

Gå med i ett lokalt idrottslag

 

Att delta i en lokal idrottsförening är ett bra sätt att träffa nya människor, hålla sig aktiv och ha kul! USA delar många sporter med länder runt om i världen, och varför inte ta chansen att lära dig en ny sport under din tid som au pair?

 

Ta till exempel vår au pair Kathrine, från Danmark: Förutom att träffa vänner från hela grannskapet och sina collegeklasser engagerar hon sig på orten genom att spela i ett lokalt kickball-lag! Enligt hennes värdföräldrar är Kathrine så omtyckt i sin kickballförening att hon blev utsedd till den mest värdefulla spelaren av motståndarlaget – och det är ingen liten bedrift!

 

Gå med i en lokal kyrka

 

Att bli medlem i en lokal kyrka är ett fantastiskt sätt att träffa människor som delar gemensamma övertygelser och intressen. Många kyrkor i USA arrangerar ofta event som ger au pairer möjlighet att känna att de är en del av en stark, trosbaserad grupp.

 

Vår polska au pair Julita gick med i en lokal, polskspråkig katolsk kyrka när hon kom till USA, och det har haft stor betydelse för hennes liv. Enligt hennes värdmamma ”deltar Julita regelbundet på gudstjänsterna och har ett nära band till många av församlingsmedlemmarna. Hon sjunger ofta under mässan och får även tips på de bästa platserna där hon kan hitta polska livsmedel!

 

Och så har vi vår brasilianska au pair Paloma, som sedan hon kom till USA har visat sig vara en enastående ledare och volontär i sitt lokalsamhälle. Förutom att Paloma arbetar frivilligt på barnens grundskola är hon också aktiv i kyrkan. Hon ger en del av sin tid varje vecka för att hjälpa till och förbereda gudstjänsterna.

 

Hon arbetar också frivilligt för att undervisa andra- och tredjeklassare i söndagsskolan. Nu har Paloma över 125 undervisningstimmar bakom sig i barngrupperna där över 800 barn från hennes ort deltar! Hennes värdpappa säger: “Paloma är så uppskattad av den lokala församlingen att hon valdes ut framför andra lärare och mentorer att leda storgruppslektionen för den avslutande julgudstjänsten – en väldigt stor ära.”

 

Bli Cultural Care-ambassadör

 

Om du vill hjälpa andra au pairer i ditt närområde kan du bli Cultural Care-ambassadör. Det är ett jättebra sätt att träffa nya vänner och bli en del av den stora Cultural Care-gemenskapen!

 

Cultural Care-ambassadörer är frontfigurer, influencers i media, mentorer och företrädare för au pairer runt om i landet. Som ambassadör kan du engagera dig i särskilda projekt, event, aktiviteter och till och med takeovers i sociala medier.

 

Så här säger vår österrikiska au par Johanna: ”Det är helt fantastiskt att jag kan hjälpa andra au pairer och även framtida au pairer. Jag gillar ambassadörsprogrammet och delar mina fantastiska erfarenheter med dem och hjälper dem. Min LCC tycker också att jag har varit till stor hjälp eftersom jag hjälpte henne att hitta en lokal för våra välkomstmöten. Jag känner mig helt enkelt viktigare som ambassadör för Cultural Care eftersom jag faktiskt kan hjälpa andra och påverka.

 

Klicka här för att läsa mer om programmet Cultural Care Global Ambassador.

 

Frivilligarbeta i ditt närområde

 

Det finns många olika sätt att arbeta som volontär i ditt lokalsamhälle, och au pairer från Cultural Care över hela landet gör det varje dag!

 

Vår sydafrikanska au pair Anne arbetar frivilligt på sina värdbarns skola, vilket skapar band till andra familjer i området – det gör det ännu lättare att planera in lekstunder med deras kompisar!

 

Annes värdmamma säger: ”Våra pojkar går på en skola med föräldramedverkan, där de vuxna arbetar frivilligt i klassrummet för att hjälpa lärarna och leda undervisningen i mindre grupper. Förutom att Anne hjälpte till på skolan under sin ordinarie arbetstid jobbade hon ofta frivilligt på skolan och hjälpte lärarna med matlagnings- och konstlektioner, när de åkte på exkursioner och var med och ledde en särskild kulturmusiklektion, som på vår skola kallades Global Beat, där hon kunde dela med sig av många av sina sydafrikanska folkdanser. Många av våra vänner och lärare på skolan lärde känna och tycka lika mycket om Anne som vi gjorde.

 

Vår brasilianska au pair Romulo ägnar sin fritid åt att utnyttja sin tid i USA maximalt och involvera sig lokalt. Förutom att resa och hälsa på sina nya vänner är han med i ett lokalt fotbollslag och ger mycket av sin tid som brandman på den lokala frivilliga brandkåren.

 

Att engagera sig lokalt gör livet bättre, inte bara för människorna i din omgivning, utan också för dig själv! Cultural Care-au pairer runt om i landet säger att deras erfarenheter i USA kändes ännu mer betydelsefulla, tack vare att de gav tillbaka och träffade människor i sitt närområde. Det ger dem en autentisk amerikansk erfarenhet och bidrar till att andra på orten får en inblick i en ny kultur och ett annat sätt att leva. En klar win-win-situation!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair

Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.

Mest populära

Mer från Au pair-berättelser 

A line drawing of a gumball machine

Dela dina upplevelser!

Vi letar just nu efter engagerade content creators som vill bidra till vår blogg. Skicka in din historia idag och ge andra en förstahandsinblick i au pair livet!

Saiba mais