Min Bucket List som au pair
  • Au pair-berättelser 
Posted 25/02/2020

Min Bucket List som au pair

Den ultimata listan över mål för au pairer som kommer till USA!

By Cultural Care Au Pair

När au pairer bestämmer sig för att åka till USA börjar de genast tänka på alla fantastiska mål de vill uppnå när de är utomlands.

 

Det kan handla om personliga eller yrkesmässiga mål, eller både och! Det kan vara allt från ”Jag vill bli bättre på engelska” eller ”Jag till träffa 10 nya bästa vänner” till ”Jag vill besöka minst fyra av USA:s nationalparker.

 

Kanske handlar deras mål mer om att utveckla sitt självförtroende och bli mer självständiga. Eller kanske om att kunna lägga till internationell arbetslivserfarenhet på sitt CV. Oavsett vilka mål de har vill vi på Cultural Care göra allt vi bara kan för att hjälpa au pairerna att uppnå dem.

 

Vi tänkte att det kunde vara trevligt att samla några exempel på de här au pair-målen genom att tala direkt med au pairer som precis har kommit till USA. Därför tillbringade vi en vecka med att intervjua au pairer på au pair-kursskolan precis utanför New York City – vi talade med dem om deras förhoppningar och drömmar kring sitt år som au pair. Här har vi samlat deras svar så att du kan läsa dem. Tillsammans bildar deras svar en slags ”Bucket List för au pairer”.

 

Du kanske undrar vad en ”bucket list” är?

 

En ”bucket list” är ett amerikanskt uttryck för en lista med saker du vill göra, se eller uppnå under din livstid. Och för au pairer innebär det allt de vill göra under sin tid i USA!

 

Så här kommer den: Vår ultimata Bucket List för au pairer, som vi har sammanställt utifrån svaren från sex olika au pairer från hela världen. Vi hoppas att deras idéer kommer att inspirera dig att leva livet fullt ut!

 

Res i USA så mycket som möjligt

– För det första vill jag verkligen lära känna USA bättre, så jag kommer att försöka resa runt i så många stater som möjligt på fritiden. Jag gillar verkligen natur och vandring också, så att få komma till Colorado kommer att bli fantastiskt eftersom där finns så mycket natur, så jag tänker verkligen utforska så mycket jag kan där.

Min Bucket List som au pair

Jag vill också skapa ett band till min värdfamilj – de är verkligen trevliga och vi har många gemensamma intressen. Jag vill verkligen bli en vän till familjen. Förutom min roll som au pair vill jag komma dem nära. Vi tycker redan jättemycket om varandra!

 

– Debora, 23 år, au pair från Brasilien

 

 

Bli bättre på engelska för min karriär

– Mitt främsta mål är att bli bättre på engelska för att hjälpa mig fram i karriären. Mitt andra mål är lite av en dröm, men jag skulle verkligen vilja vara med på en MTB-tävling i Utah som heter Red Bull Rampage. Jag vill också absolut resa och uppleva så mycket som möjligt av USA.

 

– René, 18 år, au pair från Mexiko

 

 

Uppleva livet på ett amerikanskt college

– Det är väldigt viktigt för mig att bli bättre på engelska. Det är viktigt, för i Brasilien är det mycket svårare … och jag vill bli lärare. Om jag vill kunna lära ut språket måste jag kunna tala flytande. Jag vill undervisa i Service Management på engelska.

Min Bucket List som au pair

Mitt andra mål? Jag ser mig som en väldigt fördomsfri person, så jag är väldigt öppen för att lära mig att förstå den amerikanska kulturen och människorna. Jag vill verkligen förstå mer, på djupet. Jag vill också studera en hel del. Få bra betyg. Uppleva livet på ett amerikanskt college.

 

– Gabriele, 20 år, au pair från Brasilien

 

 

Få en ännu bättre upplevelse den här gången

– Eftersom jag redan har varit au pair vill jag försöka lära mig ännu mer engelska den här gången, för att verkligen finslipa den. Jag vill också resa mer, för jag tycker inte att jag fick ut så mycket som möjligt förra gången. Jag vill kunna använda mig av sådant jag har lärt mig från min tidigare värdfamilj för att göra det här till en ännu bättre upplevelse. Göra rätt. Och se till att det blir ännu bättre den här gången.

 

– Leila, 24 år, au pair från Argentina

 

 

Uppleva alla de amerikanska helgdagarna

– Jag vill uppleva den amerikanska kulturen och familjelivet till vardags, som en del av familjen. Jag skulle verkligen vilja tillbringa helgdagarna tillsammans, lära mig hur man har roligt och firar, vad man ska göra, äta osv. Jag ser verkligen fram emot Thanksgiving, jul, nyårsafton, den fjärde juli, påsk … allihop!

 

– Lucas, 25 år, au pair från Brasilien

Min Bucket List som au pair

Få ett nytt perspektiv på världen

– Mitt främsta mål är att bli mer självständig, för min pappa dog när jag var ung, så jag har bott själv med min mamma sedan dess. Vi har en bra relation och ägnar mycket tid tillsammans. Men jag är redo för chansen att bli helt självständig nu.

 

Ett annat mål är … att jag vill få ett nytt perspektiv på världen genom den här erfarenheten. Att tvingas att gå utanför min komfortzon … utanför det gamla vanliga. Prova på nya saker. Och så resa för att uppleva så mycket som möjligt. Det här är ett äventyr som vi bara får vara med om en gång i våra liv, så jag vill utforska.

 

– Manuela, 18 år, au pair från Italien

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair here! We believe that cultural exchange makes the world a better place – and so we’ve made it our life’s mission to help au pairs have enriching experiences in the USA. When we’re not helping au pairs travel, learn and grow in America, we’re probably eating candy from around the world and drinking copious amounts of coffee.
    A line drawing of a gumball machine

    Share your story!

    We’re looking for passionate content creators to contribute to our blog. Submit your story today and give others a firsthand look at au pair life!

    Learn More