• Au pair-berättelser 
Publicerat November 1, 2019

Välkommen hem till mig: Washington D.C.

De bästa sakerna att göra nära USA:s huvudstad

Av Millie

Jag är en brittisk au pair som bor i Arlington VA, en spännande stad som ligger mittemot Washington D.C. vid Potomac-floden. Jag har bott här sedan i januari och håller fortfarande på att utforska nya och spännande saker att göra! Innan jag kom hit var jag osäker på om det verkligen passade mig att bo i stan eftersom jag är väldigt äventyrlig. Men jag hade verkligen helt fel, för det finns så otroligt mycket att göra, både i och utanför stan. Här kommer min tio-i-topp-lista!

 

10. Ballston Mall

Det här är ett häftigt köpcentrum där det är härligt att hänga och träffa vänner. Här finns bra ställen för att äta och dricka. Jag rekommenderar verkligen Punch Bowl Social, som har en stor meny och en massa olika drinkar. I köpcentrets källare finns det en livsmedelshandel i form av en saluhall, där du hittar mängder av olika livsmedel. Där finns också en jättebra bio med lutningsbara fåtöljer!

 

9. Duck Donuts

Duck Donuts är en stadig favorit bland au pairer i Arlington-området. Här kan du gå in och skapa din egen donut genom att välja bland galet många olika toppings! Det är också superbilligt, så se upp så att du inte bli beroende. Jag rekommenderar toppingen med Oreo-kexsmulor!

 

8. Great Falls Park

Great Falls Park ligger bara en kort bilresa från Arlington – och jag tycker att den är värd ett besök oavsett årstid! Här finns några av de vackraste vattenfall som jag någonsin sett. Parken har flera utsiktspunkter som ligger på kort gångavstånd från besökscentret. I besökscentret finns massor av intressant information om fallen. Det är bara kajakpaddlare på olympisk nivå som får paddla i den här floden!

Välkommen hem till mig: Washington D.C.

7. Thomas Jefferson Memorial

Det finns flera skäl till att Jeffersonmonumentet är mitt favoritmonument i Washington D.C. För det första tycker jag att det är så imponerande. Det har ett perfekt läge vid vattenmagasinet Tidal Basin, särskilt när de världsberömda körsbärsträden blommar! Man kan också hyra en trampbåt på Tidal Basin. Det är superroligt och ger ett annat perspektiv på minnesmonumentet. Just nu pågår en 15 månader lång renovering av monumentet. Men här är en bild av det innan projektet startade.

Välkommen hem till mig: Washington D.C.

6. The National Mall

National Mall är en härlig plats att besöka året runt, inte bara på grund av sina museer och monument utan för att alla event som hålls där. Till exempel fyrverkerierna den fjärde juli! För att fira 50 år sedan månlandningen arrangerades ett event där de visade en film om Washingtonmonumentet. Du kommer att få vara med om så många unika saker när du bor i området runt Washington D.C.!

Välkommen hem till mig: Washington D.C.

5. Rock Creek Park

Jag bara älskar Rock Creek Park – här finns flera fridfulla och avkopplande vandringsleder. Det går till och med att rida på lederna där. Intressant nog finns det ett inofficiellt ”monument” i Rock Creek Park. När man 1958 skulle restaurera Capitol Building revs många av stenarna bort, och eftersom man inte visste var man skulle lägga dem fick de ligga kvar mitt i parken. Nu finns det stenhögar som är övertäckta med mossa, och vissa av dem har vackra inristningar. Det är verkligen spännande!

Välkommen hem till mig: Washington D.C.

4. The view of D.C.

Hit kan invånarna i Arlington County ta sig upp helt gratis! Utsikten över D.C. med omgivningar är fantastisk. Jag och mina vänner har åkt upp hit många gånger – ibland stannar vi länge och bara njuter av utsikten. Det enda som behövs för att ta dig dit är ett bevis på att du bor i D.C.

 

3. Rosslyn Freedom Park

Det bästa sättet att beskriva den här parken är att den är Rosslyns version av New York High Line. Den är mycket mindre än High Line, men den är ganska häftig för det är inte så många som känner till den, så där är alltid lugnt och skönt. Det är ett bra ställe när du behöver varva ner, samtidigt som du är mitt i stan. Precis i mitten har du en fantastisk utsikt över Potomac-floden och Georgetown University.

 

2. Georgetown

Georgetown är min favoritplats i Washington D.C. Det främsta skälet är att folk kommer till Georgetown för att shoppa – på High Street hittar du alla tänkbara butiker. Georgetown Waterfront är det perfekta stället för att koppla av med en bok eller ha en picknick. Där finns också massor av coola restauranger och barer. På sommaren kan man åka på flodbåtskryssning längs Potomac-floden. Om du gillar arkitektur skulle jag också rekommendera att ta en promenad på campus-området runt Georgetown University, för det är verkligen vackert.

 

1.Hyr en kajak, kanot eller paddleboard på Key Bridge Boathouse

Det här är min absoluta favoritsysselsättning här. Sedan jag kom till D.C. har jag upptäckt att jag verkligen älskar vattensporter! Key Bridge Boathouse är platsen där jag och mina vänner har tillbringat de flesta av mina helger här sedan i våras. Vi har paddlat hela vägen ned till Lincoln Memorial och runt Roosevelt Island. Man kan t.o.m. få ett kort som ger obegränsad paddling hela säsongen!

Jag känner att jag har haft en otrolig tur som har fått tillbringa mitt år som au pair i närheten av landets huvudstad! Till alla blivande au pairer som ska bo här: ge dig ut och utforska omgivningarna. Det är en stad som har massor att erbjuda!

Jag heter Millie och är en 24 år gammal brittisk au pair som bor i Arlington, Virginia. Jag älskar naturen och att utforska nya platser!

Mest populära

Mer från Au pair-berättelser 

A line drawing of a gumball machine

Vill du veta mer?

Vi hjälper dig med allt du behöver veta om att ge dig iväg på ditt livs upplevelse som au pair i USA. Res, lär och utvecklas med Cultural Care

Learn more