• Au pair-berättelser 
Publicerat June 27, 2019

Intervju med en Local Childcare Consultant

En inblick i en av de viktigaste resurserna för au pairer.

Av Cultural Care Au Pair

Om du är au pair och bor i USA är det väldigt viktigt att du har det stöd och de resurser som krävs göra din tid som au pair ska bli så bra och säker som möjligt. Cultural Care är stolta över att erbjuda en mängd olika stödfunktionerna till sina au pairer – och den allra viktigaste är förmodligen rollen som Local Childcare Consultant (LCC).

 

Du kanske undrar vad en LCC är? Det är en bra och viktig fråga. För att kunna ge det bästa svaret på frågan kontaktade vi vår LCC Joanne Dooley, som har varit LCC i 15 år. Joanne bor strax norr om Boston, Massachusetts, och säger att hon  ”verkligen älskar sitt jobb”.

 

Som du kommer att förstå menar Joanne att en LCC är så mycket mer än bara en stödresurs för både au pairer och värdfamiljer – det är en person de kan anförtro sig åt, en problemlösare och en vän. De hjälper till med att intervjua nya värdfamiljer för programmet, välkomna nya au pairer till grannskapet och se till att både värdfamiljer och au pairer förstår och tar hänsyn till programreglerna och följer dem. Självklart måste en LCC också ha ett brinnande intresse för kulturella utbyten och sitt vardagliga arbete  – de måste brinna för det de gör, så att de au pairer och värdfamiljer de arbetar med i sin tur verkligen uppskattar själva au pair-programmet.

 

Läs vidare och lär dig mer om vilken roll en LCC spelar, och få en god inblick i hur en LCC på ett positivt och övergripande sätt kan påverka au pairernas erfarenhet i USA.

 

Fråga: Hej Joanne! Kan du berätta lite kortfattat om din roll och dina arbetsuppgifter som LCC?

Svar: Självklart! Min roll som LCC kan vara ganska krävande, men samtidigt berikande. Man måste upprätthålla den känsliga balansen mellan au pairerna och värdfamiljerna. Båda får ett kontinuerligt stöd av våra LCC, och det kan innebära en utmaning. Båda parter måste vara helt införstådda med att en LCC alltid håller på tystnadsplikten. Så jag arbetar väldigt hårt för att upprätthålla en opartisk relation med såväl au pairerna som värdfamiljerna. Det är tack vare mitt engagemang och förmågda att lyssna som au pairerna visar mig förtroende och tillit. Jag har också mycket goda kunskaper om själva programdetaljerna, bland annat information om obligatoriska regler och bestämmelser. Det omfattar givetvis även känsligare frågor om hur vi kan hjälpa dem när det inte går som förväntat. Det är min roll att finnas till hands när det uppstår oförutsedda problem och se till att au pairen och värdfamiljen får det stöd de behöver. Som LCC är min roll också att trösta au pairer som har hemlängtan och kanske inte vill visa hur de verkligen känner för sin värdfamilj. I min roll som LCC ingår det också att ge familjerna förslag och stöd om au pairen inte följer hemmets regler. Slutligen ansvarar jag som LCC för att rekrytera och informera nya värdfamiljer om fördelarna med att anlita en au pair för sin barnomsorg – däribland möjligheterna till kulturutbyten!

 

Fråga: Vad är det mest givande med att vara LCC, och vad är den största utmaningen?

Svar: Rollen som LCC är både väldigt utmanande och givande. Man måste ha vissa egenskaper för att kunna hantera många arbetsuppgifter samtidigt och hitta en balans i sin roll. Utmaningarna är att det alltid finns någon som behöver något och att det dagliga arbetet varken börjar eller slutar vid någon särskild punkt. Ibland kan det vara ganska jobbigt. Men belöningen är att det känns väldigt skönt att veta att man ger stöd till någon som befinner sig väldigt långt hemifrån och som i många fall bara har sin LCC att anförtro sig åt. Och så är det inspirerande att lära sig av och lära känna så många underbara, unga människor från så olika delar av världen. Det gör mig glad att veta att jag gör skillnad.

 

 

Fråga: Har du några roliga berättelser eller anekdoter om au pairer eller värdfamiljer som du vill dela med oss?

Svar: Efter 15 år har jag massor av fantastiska berättelser att dela med mig av! Men den som ligger mig allra varmast om hjärtat handlar om en ung manlig au pair från Bosnien, som kom hit fast besluten att lyckas. Han tog reda på hur man skulle göra för att delta i utlottningen av visum. Han sparade pengar och höll sina planer för sig själv, för att inte besvära sin värdfamilj med sina förhoppningar. Och han var så upprymd när han ansökte till utlottningen och fick sitt green card. När han hade slutfört sitt år som au pair kunde han, med sitt green card, flytta till New York. Han kom dock snabbt underfund med att han inte klarade av att försörja sig. Uppgiven kontaktade han mig och berättade att han kände sig desperat över att han kanske var tvungen att återvända hem. Jag insisterade genast på att han skulle ta bussen och åka hem till mig och sa att han kunde få bo hemma hos min familj medan han arbetade hårt för att komma på fötter. I dag är denne enastående man legitimerad sjuksköterska efter många års studier. Han blev nyligen amerikansk medborgare och är verkligen stolt över vad han har åstadkommit. Jag hade förmånen att besöka hans familj i Kroatien nyligen (dit de flyttade efter kriget), och de tog emot mig med öppen famn. Det är en upplevelse jag aldrig kommer att glömma.

 

Fråga: Kan du berätta om någon riktig framgångssaga?

Svar: Jag har matchat och introducerat tre systrar under de senaste tio åren och har utvecklat en personlig relation till deras mamma. När den äldsta dottern hade varit här i ungefär en månad berättade hon för mig att hon inte gjorde särskilt mycket för att göra sin upplevelse minnesvärd. När jag frågade varför sade hon att hennes mamma hemma i Mexiko förbjöd henne att resa till New York eller ta sig utanför värdfamiljens närområde eftersom hon oroade sig för dotterns säkerhet. För att hjälpa au pairen fick jag hennes tillåtelse att kontakta mamman i Mexiko. Jag övertygade henne om att låta dottern fatta sina egna beslut, att hon som mamma hade uppfostrat henne väl och att hon måste lita på henne. Mamman kände sig oerhört tacksam och lugnad över att jag fanns till hands, inte bara som dotterns LCC utan också som stöd för henne hemma i Mexiko. Jag har haft en fortsatt bra relation till den här mamman, och när det var dags för hennes andra två döttrar att bli au pairer ringde hon mig för att få stöd. Jag har stöttat alla tre döttrarna och det har gått hur bra som helst.

Isabella, Federica och Fabiana från Mexiko

Fråga: Vilka tycker du är några av de bästa skälen att bli au pair?

Svar: Att bli au pair kan ibland vara en stor utmaning. Men erfarenheten som au pair kommer att ge dem möjligheter att utvecklas och dra nya lärdomar på helt oväntade sätt. Det är en enorm kulturell upplevelse, men när året som au pair är över är det mest påtagliga att de har utvecklats och lärt sig nya saker, både om sig själva och andra.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.

Mest populära

Mer från Au pair-berättelser