Berättelser om au pair-framgångar under covid-19-krisen

Au pairer i USA visar prov på mod, kreativitet och glädje trots krisen

Covid-19 har vänt världen upp och ned, vad som känns som över en natt. Och begränsningarna som viruset har fört med sig för au pairer i USA gör vardagslivet – och möjligheterna att uppfylla mål såsom att resa och träffa nya vänner – till en mycket större utmaning. Trots detta har vi märkt att au pairerna inte tvekar att anta utmaningen och gör det bästa av situationen. Nedan kan du läsa några av våra favoritberättelser som Cultural Care-gemenskapen delat under den globala krisen.

 

 

Vår brasilianska au pair Ana, som bor i Virginia

Ana har bott i lite mer än ett år hos sin värdfamilj, och även om det är tuffa tider just nu, så säger hon:
– Jag tänker inte ge upp, jag är säker på att Gud planerar något bättre för mig och han kommer att se till att allt blir bra! Jag tror att allt det här snart kommer att vara över och att jag kan fortsätta att utforska USA. Anas värdmamma är sjuksköterska och hennes värdpappa är militär – två arbeten som definitivt inte hänger löst i de här tokiga tiderna. Anas värdfamilj är otroligt tacksamma över hennes hjälp och de har använt den här tiden till att prova på några av maträtterna från Anas kultur, skypa med hennes familj därhemma, lära sig hennes språk och sjunga hennes sånger.

 

 

Vår italienska au pair Enrica, som bor i Massachusetts

Den italienska au pairen Enrica och hennes värdfamilj blev fotograferade framför sitt hus i samband med deras lokala #frontporchproject, en amerikansk satsning för att ta bilder på familjer under covid-19-krisen och samla in pengar för att lindra konsekvenserna av coronaviruset. Enrica medger att det inte är helt lätt just nu men säger samtidigt:
– Min värdfamilj hjälper mig mycket med allt möjligt och också när det gäller att se saker och ting från den ljusa sidan. Jag vet att jag kommer att vara en del av familjen oavsett vad som händer, så jag försöker att se det positiva i de små sakerna. @donnagarlough

 

 

Vår spanska au pair Maria, som bor i Colorado

Au pairen Maria, från Spanien, sa att när hon träffade familjen Borst under matchningsprocessen, så ”var det en jättebra matchning”. Man känner och vet med sig när man vill göra den där stora förändringen i sitt liv, och det känns att man vill åka till dem. Och under den här krisperioden har Maria kunnat göra skillnad genom att översätta enbarnbok som hennes värdmamma har skrivit på spanska. Boken heter Vad är coronaviruset?, och är tänkt att hjälpa barn att förstå vad som händer i världen just nu. Även om coronaviruset har försvårat en del saker säger Maria:
– Jag hade absolut valt att göra det här igen, alla gånger.

 

 

Vår nederländska au pair Nadeche, som bor i Virginia

När hennes gym stängde p.g.a. covid-19 löste den nederländska au pairen Nadeche problemet med hjälp av sina värdbarn. Hennes nya träningsrutin omfattar marklyft, knäböj och plankan tillsammans med extravikter i form av fyra barn!

 

 

Vår nederländska au pair Martine, som bor i Ohio

Nederländska au pairen Martine har ihärdigt fortsatt att hjälpa sina värdbarn att hålla igång under covid-19-karantänen. Tillsammans har de skrivit brev till hennes familj därhemma, bakat småkakor och gjort en virtuell utflykt till Cincinnati Zoo. Så här säger Martine: – På sistone har vi kommit varandra ännu närmare och tar dagen som den kommer. Om du är positiv och gör det bästa av situationen, så gör värdbarnen också det. @thedutchaupair_

 

 

Vår tyska au pair Birte, som bor i Tennessee

Isabeau Miller, värdmamma i Tennessee, säger att hennes au pair Birte ”är värd sin vikt i guld” med tanke på hur lojal och engagerad hon har varit som familjens au pair. – Självklart var det inte detta hon [Birte] ville ha när hon bestämde sig för att åka ett år till USA som au pair. Men hon har verkligen varit helt fantastisk, under en av jordens de bokstavligen allra värsta perioder. Vi är så glada över hur hon har blivit som en storasyster för våra pojkar och över att henne som den tredje vuxna personen i vårt hem. Jag uppskattar verkligen hennes livliga personlighet, välvilja, enastående tålamod och ljusa och glada humör. Och vi längtar verkligen efter att den här galna perioden tar slut, så att hon kan få upptäcka och se mer av vårt land.

 

 

Vår italienske au pair Andres, som bor i Colorado

Italienska au pairen Andres och hans värdfamilj i Colorado hade tänkt att åka iväg till Hawaii under årets påsklov för lite sol och bad. När de blev tvungna att ställa in sina planer på grund av coronaviruset skapade de en Aloha-känsla hemma i stället med matchande hawaii-skjortor och blomstergirlander!

 

 

Vår franska au pair Oriane, som bor i Arizona

Efter två veckors karantän p.g.a. covid-19 gick franska au pairen Oriane och hennes värdmamma Jennifer ihop och startade en YouTube-kanal för att ”dela våra dagliga aktiviteter och tips”, säger Oriane. I deras superroliga videor ser vi också de gulliga tvillingarna Wyatt och Aiden. Orianes roll är att filma och redigera medan hennes värdmamma Jennifer är singer-songwriter. Vi tror att de kan vara på väg att snart bli riktiga superstjärnor!

 

 

Vår italienska au pair Martina, som bor i Kalifornien

Den italienska au pairen Martina anlände nyligen till sin värdfamiljs hem i februari, och hon har börjat anpassa sig till sin nya kaliforniska livsstil, med karantän och allt! Hon och hennes värdpojke inleder varje vardagsmorgon med ett ”Namaste” och ett avsnitt av Cosmic Kids Yoga för att minska stressen. Hennes värdmamma Rebecca säger:
– Vi älskar henne!

 

 

Vår colombianska au pair Paola, som bor i Kalifornien

Coronaviruset utmanar au pairerna att utöka den dagliga rutinen med ännu fler roliga projekt och aktiviteter, och den colombianska au pairen Paola överträffar alla sin värdfamiljs förväntningar. Hennes värdmamma Liz säger:
– Några av Paolas mest populära aktiviteter under karantänen har varit att plantera frön i trädgården, leka ”biltvätt” (tvätta leksaker i vattenbordet) och baka bananmuffins. Vi uppskattar verkligen all den omtanke hon visar om våra barn under den här upplevelsen, som kommer att skapa ett livslångt band mellan oss. Mil gracias, Paola!

 

 

Vår brasilianska au pair Stefani, som bor i Virginia

Den brasilianska au pairen Stefani, som kom till sin värdfamiljs hem i Virginia i slutet av januari, hade inte räknat med att det var så här hennes tre första månader i USA skulle se ut. – Jag trodde att jag skulle få resa mer, se fler platser och träffa fler människor. Jag förväntade mig en helt annan upplevelse. Men jag kan inte säga att jag inte trivs här. Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men när allt kommer omkring så har hemmavistelsen med barnen fått mig att upptäcka en annan sida av dem och att lära mig mer av dem också. Stefanis värdmamma Kathy tillägger:
– Stefani har verkligen skapat starka band till vår familj och vi har tillbringat många kvällar med att laga mat, baka, dela bilder och har haft väldigt roligt under tiden. Vi gör det bästa av situationen.

 

Följ oss på våra Facebook– och Instagram-kanaler för ännu fler inspirerande berättelser!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.
    A line drawing of a gumball machine

    Dela dina upplevelser!

    Vi letar just nu efter engagerade content creators som vill bidra till vår blogg. Skicka in din historia idag och ge andra en förstahandsinblick i au pair livet!

    Saiba mais