Tips för att ta hand om dig själv som au pair
  • Tips
Posted 02/04/2020

Tips för att ta hand om dig själv som au pair

Ta hand om din fysiska och psykiska hälsa medan du är i USA.

By Cultural Care Au Pair

Att vara au pair i USA är en otrolig och unik erfarenhet, men precis som med alla andra sabbatsår eller utlandsjobb medför det sin beskärda del av stress. Därför är det så viktigt för au pairer som tar hand om barn i USA att också ta hand om sig själva.

 

Vad innebär det att ta hand om sig själv? Det kan betyda olika saker för olika personer. Att ta hand om sig själv kan omfatta allt från din psykiska, fysiska, känslomässiga eller spirituella hälsa – och när du gör det regelbundet kan det förbättra ditt liv och hjälpa dig att bli en bättre, mer klarsinnad och lycklig version av dig själv.

 

Att ta hand om sig själv kan vara så enkelt som att göra det du behöver mest i stunden. Känner du dig trött och utkörd? Vila dig en liten stund eller ta ett avkopplande bubbelbad. Har du orostankar som får dig att känna dig nere? Prova meditation eller att djupandas en stund. Har du ont i ryggen eller svårt att sova? Gå ut och gå!

 

Vi har samlat våra bästa tips om hur du kan ta hand om dig själv och berättar hur de kan hjälpa au pairer runt om i USA. De här tipsen kan komma väl till pass, oavsett om du har fullt upp med att passa dina värdbarn, känner dig lite ledsen och har hemlängtan, eller om du bara behöver ett nytt sätt att hålla dig i form.

 

Tips 1: Andas in, andas ut

Andas. Det är en av våra mest grundläggande mänskliga funktioner – det är så vi håller oss vid liv! Ändå glömmer vi ofta hur viktigt det är för vår psykiska och fysiska hälsa att stanna upp och bara andas då och då. När du känner dig överväldigad eller orolig, ta en paus från det du håller på med och ta några djupa andetag. Vi lovar att det kommer att kännas lättare.

 

Du du kan prova den här djupandningsövningen: Andas in långsamt genom näsan och räkna till 4. Fyll lungorna med luft. Håll andan medan du räknar till 4 en gång till. Andas sedan ut genom munnen och räkna till 4 igen. Räkna slutligen till 4 utan att andas varken in eller ut. Upprepa den här serien några gånger, och dina utandningar får gärna vara ljudliga – det känns skönt! Den här övningen bör rensa huvudet, sänka hjärtrytmen och hjälpa dig att varva ner, så att du kan återgå till dina vanliga sysslor med lugn i sinnet.

 

Tips 2: Träning

Du har säkert hört det förr, men det finns ett skäl till att fysisk träning är en så välbeprövad form av fysisk och psykisk terapi. Att träna frigör nämligen endorfiner, som håller kroppen på gott humör och ser till att du håller dig fokuserad. Det hjälper dig till och med att sova bättre!

 

Det spelar ingen roll vilken typ av träning du föredrar. Gillar du att springa långa löprundor? Stick ut och spring! Är styrketräning din grej? Dra iväg till gymmet eller, om du vill träna hemma, välj hushållsföremål som du kan träna med. Är du ute efter något lite mer lugnande? Prova ett yogapass! Om du försöker spara pengar och är ute efter ett sätt att träna direkt från vardagsrummet finns det många bra yogapass online. Namaste!

 

Tips 3: Ät ordentligt

Ett annat sätt att hålla dig i form fysiskt och psykiskt är att vara noga med vad du äter. Att äta för mycket bearbetade livsmedel eller socker kan ge dig huvudvärk, få dig att känna dig slö och omotiverad till att träna eller ta hand om dig själv på andra sätt.

Tips för att ta hand om dig själv som au pair

Kom ihåg att äta mycket grönsaker, bra proteinkällor, frukt och hälsosamma kolhydrater. Försök att äta en balanserad kost, med gott om obearbetade livsmedel, och ät måttligt med bearbetade livsmedel, efterrätter och sötsaker. Missunna inte dig själv härliga smakupplevelser! Men ge din kropp bränsle så att du orkar med och ta hand om den ordentligt – för du har ju bara en!

 

Tips 4: Meditera

Om det känns som om tankarna ständigt drar iväg åt olika håll och ofta upptar all din energi ska du inte oroa dig – det händer de flesta någon gång i livet. I vårt moderna samhälle där vi ständigt omges av TV, smartphones, internet, sociala medier med mera är det lätt att känna sig överväldigad och överstimulerad av alla människor och saker.

Tips för att ta hand om dig själv som au pair

Men det finns ett bra sätt att fokusera. Meditation. Det går ut på att rensa huvudet, andas djupt och fokusera på bara en specifik tanke, aktivitet eller sak. Folk brukar tycka att meditation är ett bra sätt att känna sig närvarande, leva i nuet och inte låta oroliga tankemönster ta över. Vi rekommenderar Headspace där du hittar bra vägledningar till meditation!

 

Tips 5: Dagbok

Att skriva kan hjälpa dig att strukturera och bearbeta dina tankar och känslor på ett sunt och konstruktivt sätt. Ett väldigt populärt sätt att göra det är att skriva dagbok! Många tycker att det hjälper dem att hantera sina liv att skriva dagbok varje dag – inte bara när det gäller att reda ut saker och ting, utan också känslomässigt och spirituellt.

Tips för att ta hand om dig själv som au pair

Det finns dagböcker där du kan skriva bara en rad om dagen, medan andra består av hundratals sidor som du är fri att fylla med dina innersta tankar och spridda tankekorn. Oavsett vilken dagboksform du väljer ska du komma ihåg att det är viktigt att vara konsekvent. När du för dagbok regelbundet under en längre period kommer du att börja se det som en terapeutisk aktivitet – och när du går tillbaka och läser det du har skrivit kommer du att upptäcka viktiga mönster och milstolpar! Det är ett utmärkt sätt att främja personlig utveckling.

 

Tips 6: Tala med dina nära och kära

Om du vill få ur dig dina känslor och tankar men inte gillar dagboksformen rekommenderar vi att du talar ofta med dina nära och kära. Det kan vara vänner som du har fått här i USA, familj och vänner i ditt hemland eller till och med din LCC – ett telefonsamtal eller en videochatt kan vara en riktigt bra humörhöjare.

 

Att underhålla sina kontakter är faktiskt ett mycket bra sätt att ta hand om sig själv, för att känna starka band till våra nära och kära får oss att känna glädje och lugn och ro. Vi människor mår som bäst när vi känner att vi ingår i en gemenskap – det är helt enkelt så vi är skapade! Så nästa gång du behöver stressa av, ring din mamma eller bästa vän. Få lite facetime och bara berätta om hur du har det rent allmänt. Känslan av närhet kommer att göra underverk.

 

Tips 7: Unna dig själv något trevligt

Det finns något som känns extra bra med att unna sig någon sak eller upplevelse. Vi skulle t.o.m. gå så långt att kalla det för en konstform. Tänk på det så här: Att unna dig själv något är att tycka om dig själv så mycket att du vill investera i din kortsiktiga och långsiktiga lycka. Du känner dig glad och sugen på att piffa till din vardag lite extra. Livet är kort, så glöm inte att njuta av det!

 

Det finns massvis av sätt att unna sig saker och ting beroende på budget och tycke och smak, och det kan vara allt från en ny outfit till att beställa hämtmat från din favoritrestaurang. Från en varm kopp te till en ansiktsmask. Från att baka småkakor till att maratontitta på din favoritserie. Om det gör dig glad ska du tillåta dig att bara njuta av det. Om det får dig att le, då är det värt det till 100 procent.

 

Tips 8: Öva dig på att känna tacksamhet

Det finns ett gammalt talesätt som säger: Det är omöjligt att vara ledsen när man känner sig tacksam. Och vet du vad? Det stämmer. Att öva sig på att känna tacksamhet är ett säkert knep för att kunna fokusera på det som verkligen är viktigt i livet. Det får dig att landa igen och tvingar dig att inse vilken tur du har som faktiskt har allt du har. Familj. Vänner. Ett varmt hem. Mat på bordet. Hälsan. Din lycka.

 

Ett bra sätt att öva sig på att känna tacksamhet är att föra en tacksamhetsdagbok. Skriv en enkel anteckning på mobilen, eller ta upp dagboken och anteckna den. Skriv ned en, två eller tre saker saker varje dag som du är tacksam över att du har i ditt liv. Och det behöver inte sluta där. Uppmuntra folk i din omgivning att öva sig på tacksamhet de också. Om fler hade en ”tacksamhetsattityd” skulle världen definitivt vara fylld av fler nöjda och lyckliga människor. Att identifiera och fira det vi faktiskt har ser till att vi inte tänker på det där vi inte har.

 

Så vi tänkte börja: Här på Cultural Care Au Pair är vi tacksamma över att vi har dig! Och kaffe. Massor av kaffe.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair here! We believe that cultural exchange makes the world a better place – and so we’ve made it our life’s mission to help au pairs have enriching experiences in the USA. When we’re not helping au pairs travel, learn and grow in America, we’re probably eating candy from around the world and drinking copious amounts of coffee.
    A line drawing of a gumball machine

    Share your story!

    We’re looking for passionate content creators to contribute to our blog. Submit your story today and give others a firsthand look at au pair life!

    Learn More