Investera i dina språkkunskaper

Investera i dina språkkunskaper

Lär dig engelska i USA och få ett försprång i karriären.  

Att lära känna och förbättra din förståelse av det engelska språket på djupet är en viktig del av au pair-programmet i USA. Unga kvinnor och män från hela världen väljer att arbeta och bo i USA så att de till vardags kan öva på ett främmande språk, något som definitivt kommer att gynna dem senare i livet.

 

Engelska är ju trots allt ett språk som talas över hela världen och som utgör en förenande, gemensam plattform i de delar av världen där människor från många olika nationaliteter samlas för att leva, arbeta och umgås. Det är ett av de tre mest talade språken i världen, och det är en färdighet i livet som många arbetsgivare och universitet tittar efter när de anställer eller antar studenter.

 

Om du investerar i det engelska språket innebär det alltså att du investerar i din framtida karriär. Att lära dig engelska är faktiskt något av det bästa du kan göra för att stödja dina livsmål och lägga grunden till framgång.

 

Som au pair kommer du helt naturligt att förbättra din engelska genom den dagliga kommunikationen med värdfamiljen, värdbarnen, folk i grannskapet, LCC och dina nya au pair-vänner. Men en sak som kan vara lätt att glömma är hur viktigt det här nya språket blir när du har kommit hem igen och börjar söka jobb. Det är riktigt trumfkort att ha i bakfickan, och inte minst på din meritförteckning eller ditt CV!

 

På vilka sätt kan du lyckas bättre i framtiden genom att bli flytande på engelska? Faktum är att det finns massor av sätt att lära sig engelska bland inhemska talare som kan påverka ditt liv positivt – här beskriver vi några att de främsta fördelarna:

 

Global attraktionskraft

 

När du talar flytande engelska är du genast mer attraktiv på marknaden för internationella företag runt om i världen. För genom att tala ett enande språk som engelska kan du lättare relatera till och arbeta med olika kulturella grupper i olika delar av företaget! Det kan hjälpa dig att tala med människor på ett mer personligt sätt och verkligen förstå vad de försöker säga, i stället för att gissa dig fram baserat på en medelmåttig översättning.

 

Att kommunicera med någon på deras eget språk hjälper också till att avlägsna hinder som kan motverka att allt flyter på ordentligt på jobbet, till exempel kontrakt eller event. Det bidrar också till att hela teamet känner sig mer bekvämt och självsäkert. På det stora hela ger dig engelska åtkomst till internationella yrkesmöjligheter, som kan leda till bättre affärer och göra dig mer framgångsrik.

 

Möjligheter att resa

 

Om du är duktig på engelska kan det öppna många dörrar för dig när det gäller resor och kulturella utbyten under din karriär. När du arbetar för ett företag som har internationella partner – eller åtminstone satsar på att växa globalt – då är du den första personen som väljs ut för att hjälpa till att utveckla insatserna om du redan är en kommunikatör på expertnivå.

Investera i dina språkkunskaper

Som au pair tillbringar du ett år (eller mer!) i USA, lär känna språket på djupet och utforskar så många olika delar av landet du bara kan. Men om du som yrkesarbetande är riktigt bra på engelska kan du dessutom få möjlighet att se många olika delar av världen! Det finns inga gränser för vilka områden det kan behövas översättare och experter som är flytande på flera språk – så om du vill fortsätta att resa i framtiden, då är det ett viktigt steg på vägen att få ett bra grepp om engelskan.

 

Yrkesmässig utveckling

 

Under årens lopp har forskningen visat att kunskaper i främmande språk också ger tillgång till andra viktiga affärs- och livskunskaper som kommer väl till pass på arbetsplatsen. Det finns till exempel studier som visar att elever som får utbildning i ett andraspråk är mer kreativa och bättre på att lösa komplexa problem än dem som inte får den här utbildningen.

 

Och genom att du måste växla fram och tillbaka mellan olika språk kan du dessutom förbättra din mentala skärpa och förmåga till multitasking.

 

Det finns också forskning från University of Chicago som menar att personer som talar flera språk är mer säkra i sina val – både yrkesmässiga och personliga – efter att de har tänkt igenom saken på ett andra språk för att se om deras första slutsatser verkade stämma.

 

Alla dessa studier och många fler tyder på att dina satsningar på att bli flytande på engelska är en livskunskap som i sin tur leder till att du utvecklar fler livskunskaper och blir allmänt framgångsrik på jobbet.

 

Så om du funderar på en framtid inom ett globalt företag eller inom en verksamhet där man prioriterar relationsskapande och kontakter, då ska du satsa på att bli en stjärna på engelska! Och det finns ingen bättre plats att göra det på än i ett land där språket talas, till exempel i USA som au pair.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.
    A line drawing of a gumball machine

    Ta reda på om au pair livet är rätt för dig.

    Delta på ett informationsmöte för att på ett kul och gratis sätt lära dig allt du behöver veta om programmet.

    Hitta ett info-möte