Brev till en framtida au pair

Brev till en framtida au pair

Mina råd – och främsta förhoppningar – till alla blivande au pairer

Bästa framtida au pair,

 

Just nu känner du hur det kittlar i fingrarna, hjärtat som bankar och den där lilla rösten någonstans i bakhuvudet som känns lite skrämmande.

Att flytta till USA. Helt på egen hand. Vem som helst skulle ha känt sig rädd, men inte ens hälften av dem som hade vågat att göra det.

Det är ett stort steg. Ett jättesteg. Ett steg som gör dig rädd för att misslyckas. Men tänk om det här steget – det här enda steget som känns så enormt stort just nu – tänk om det bara är det första steget på det som ska bli din väg?

Det finns så många saker att komma ihåg, att känna till och tänka på. Det finns tricks, tips och knep. Överlevnadsguider och praktiska handböcker. Jag kan inte tala om för dig hur det här året kommer att bli. Men det finns några saker som jag vill att du ska veta. Saker som jag verkligen hoppas att du får vara med om.

Jag hoppas att du kommer att finna glädje när allt inte känns så roligt. Jag hoppas att du kommer att kryssa för allt på din bucket list, och till och med lägga till några nya saker. Jag hoppas att du kommer att få några vänner som verkligen uppskattar dig. Precis som du är, rakt upp och ner. Och om de inte gör det, så är de inte dina vänner. Omge dig med människor som får dig att må bra.

Jag hoppas att du kommer att resa på egen hand så att du kan utforska hur underbart, berikande och spännande det är att vara självständig.

Brev till en framtida au pair

Jag hoppas att du inte blir för hårdhudad. Bli inte sårad av saker som folk kanske tror om dig. De känner inte till din kultur, bakgrund eller berättelse.

Jag hoppas att du kommer att vara en person som aldrig ryggar tillbaka för sina djupa känslor eller intensiva förhoppningar. Ta till dig hela känslospektrat – för det är en del av dig. Jag hoppas att den här erfarenheten låter som en sång om gränslös kärlek. Med sina upp- och nedgångar.

Jag hoppas att du stannar till under resans gång och ser dig omkring. Var inte så upptagen att du bara fokuserar på den där resan. Den där utekvällen. Eller flyget hem. Ta ett djupt andetag, blunda och fundera över dina erfarenheter här. Tänk på människorna du träffade, maten du provade och känslorna du kände. Öppna sedan ögonen och se till att fånga varenda liten glimt.

Jag hoppas att det här året bara är början. Att du från och med nu vill utforska ännu mer. Mer

äventyr, mer frihet, mer lycka.

Jag hoppas att det blir lite jobbigt. Att du inser att livet är inte alltid så lätt som det verkar. Jag hoppas att du tar dig igenom det och blir lite starkare efteråt. Det kommer att finnas dagar när du bara vill gråta. När livet känns alldeles för tufft, det här året alldeles för långt och dina nära och kära alldeles för långt borta. I sådana stunder måste du komma ihåg varför du kom hit.

Kom ihåg varför det är värt det.

Jag hoppas att du litar på dig själv mest. Litar på magkänslan. Det finns en anledning till att du känner

så här. Jag hoppas att du lär dig att annorlunda inte är detsamma som fel. Jag hoppas att du kan resa till en plats som du inte ens visste fanns. Utforska kulturen du aldrig hört talas om, prova maten du aldrig provat och träffa helt nya människor.

Jag hoppas att du lämnar kvar en liten bit av dig själv på den där platsen du just har upptäckt. Jag hoppas att du lägger ifrån dig telefonen. För vissa stunder kan man inte fånga på bild. Jag hoppas att du uppskattar varje ögonblick. Även om det bara är när du doppar dina pommes frites i en milkshake.

Jag hoppas att du fortsätter att ha låga förväntningar. Du kommer inte att hinna besöka alla städer, delstater eller alla nationalparker. Bli inte besviken – du kan alltid komma tillbaka. Det här är bara början.

Brev till en framtida au pair

Jag hoppas att du kan upptäcka dig själv. Var ärlig. Vem är du nu? Vem vill du bli? Vad kan du göra för att nå dit? Du kan bara uppnå ditt mål om du vågar ha ett.

Jag hoppas att du kommer att vara den person du behövde när du var yngre. När du hade det tufft. När du kände dig ensam. Jag hoppas att du kommer att tycka om dig själv precis som du är, inte för den du tror att du borde vara.

Jag hoppas att du kan stå för dina åsikter. Fråga om du inte håller med om något och förklara om du känner dig missförstådd. Åsikter kan inte vara rätt eller fel – det är en samling av personliga berättelser, bakgrundshistoria och intressen. Var fördomsfri och acceptera att alla inte håller med dig.

Jag hoppas att du alltid kommer att förändras, utvecklas och lära dig nya saker.

Jag hoppas att du kommer att göra det där lilla extra. Bjuda på det där extra leendet. Förlåta en extra gång. Jag hoppas att du kommer att vara modig. Även om det är jobbigt med engelskan. När orden verkar för svåra och för långa. Kämpa på, för det är det värt. Det måste vara jobbigt innan det sedan blir lite lättare för varje litet steg.

Jag hoppas att du kommer att vara en person som andra tycker om att umgås med. Jag hoppas att du inspirerar dem, och att de får dig att stråla. Jag hoppas att du kommer att känna dig bekväm. Även om det är jobbigt att smälta in, klara av saker och ting och acceptera dig själv. Jag hoppas att du står upp för sådant som är viktigt för dig. Jag hoppas att det inte blir perfekt. Du kommer att stöta på hinder och saker som du inte håller med om. Hitta ett sätt att påverka situationen till det bättre. Ingen kommer ihåg en perfekt historia, men kanske kommer man ihåg den roliga, verkliga och spännande historien.

Jag hoppas att ditt leende kommer att få alla främlingar att se det goda hos människan.

Jag hoppas att du inser att det här är din resa. Om du vill ta det lugnt, så är det okej. Ta det i din egen takt. En dag i taget.

Jag hoppas att du kommer att våga ställa den där frågan, om det där som du är osäker på. Annars kommer svaret alltid att vara nej.

Jag hoppas att du kommer att bli mer än lycklig.

Jag hoppas att du kommer att sitta i planet och känna dig full av tacksamhet. Att du inser att det är ditt liv, ditt beslut, din chans.

Du kan bara göra det nu. Skapa en historia som du kommer att vara stolt över att berätta.

 

Vänliga hälsningar,

Marie-Louise Deutschmann

Jag heter Marie-Louise! Jag är 19 år och kommer från det vackra, lilla landet Österrike. Jag bor och jobbar som au pair i Massachusetts och tar hand om två supergulliga barn: en flicka på fem år och en pojke på fyra år. Jag älskar resor och återvinning!
A line drawing of a gumball machine

Redo för ditt livs upplevelse?

Starta din ansökan idag och kom ett steg närmare till att bli au pair i USA. Börja på nästa spännande kapitel i ditt liv!

Sätt igång