Träffa amerikaner

Träffa amerikaner

Bli vän med ortsborna!

När du är ny som au pair kanske du undrar om – och framför allt hur – du lär känna folk på orten och kanske skaffar några nya vänner. Just det här funderade jag över innan jag kom hit till USA. Det kanske kan verka svårt i början, men när man väl vet hur man gör så är det jätteenkelt.

 

Amerikaner är väldigt öppna och välkomnande. Eftersom du inte kommer från USA har du en brytning – och det är förresten helst normalt. Det är just det som gör att lokalbefolkningen blir intresserade av dig. Det spelar ingen roll var du är, folk kommer att vilja prata med dig. Amerikaner är väldigt nyfikna också, så det kanske är därför.

 

Här vill jag dela med mig av några tips och idéer om hur du kan komma i kontakt med ortsborna. Jag vill också dela med mig av mina egna små erfarenheter.

 

Eftersom jag bor i en småstad i Oregon som heter Hood River, finns det inte så många andra au pairer som jag kan hänga med. Under mina första sex månader var jag den enda au pairen i stan, och det tog 45 minuter med bilen till närmaste andra au pair. Därför var min största chans att få nya vänner att få kontakt med lokalbefolkningen.

 

Jag är väldigt aktiv, utåtriktad och sportig, så det gör det lite lättare för mig, men det var inte alls lätt i början. Förhoppningsvis kan mina råd hjälpa dig!

 

Tips 1: Gå till gymmet

Det första rådet jag vill dela med dig är att leta upp alla gym i stan och bli medlem på ett av dem. Det måste inte vara det dyraste och finaste gymmet, ibland finns det medlemskap som kostar från 10 dollar i månaden. Jag tycker absolut att det är värt pengarna, och det kommer att hjälpa dig en hel del att träffa nya människor och hålla dig i form, särskilt när du börjar få nya matvanor här i USA.

 

På gymmet träffade några personer som jag har hängt med sedan dag ett. Folk började bara prata med mig på grund av min brytning och var jätteintresserade av min berättelse – hur och varför jag flyttade hit. Alla var väldigt välkomnande och snälla.

 

Så om det är något du är intresserad av ska du absolut göra det! Om inte, läs vidare. Jag har några fler tips och berättelser att dela.

 

Tips 2: Skaffa vänner på college eller universitetet

Eftersom du är här på ett J1-visum måste du ta minst sex högskolepoäng under ditt första år. Jag tog alla mina poäng på mitt lokala community college, som är billigare än ett vanligt universitet. Det finns många olika kurser som du kan gå. Antingen resekurser eller bara vanliga college-kurser. Om du vill träffa amerikaner rekommenderar jag vanliga kurser. Ortsborna går inte på resekurser (det är det mest au pairer som gör). Visst, det är jättekul med resekurser, men du kommer antagligen bara träffa andra au pairer, vilket förstås också är kul.

 

Så det råd jag kan ge dig är: det bästa sättet att träffa folk från orten på college är att gå vanliga college-kurser. Och var inte rädd för att presentera dig för andra studenter!

 

Tips 3: Börja träna en lagsport

 

Du kanske redan var medlem i ett idrottslag innan du ens kom hit. Om du var det är det bara att fortsätta – gå med i ett lokalt idrottslag här.

 

Om inte, så spelar det ingen roll – du valde ju att flytta till USA för att få en oförglömlig upplevelse, så varför inte bara prova på något nytt?

 

Jag började spela amerikansk fotboll i Portland i en halvproffsliga. Jag var den enda som inte var bosatt i USA, och det är verkligen något jag kan rekommendera. Det var den absolut bästa upplevelsen och en höjdpunkt under min tid som au pair. En österrikisk kille och 45 amerikaner som spelar en sport de alla älskar. Ingen brydde sig om ifall jag var från USA eller inte – alla behandlade mig som en familjemedlem och som en del av laget. Jag tillbringade varje lördag i åtta månader med mina lagkamrater för att träna, spela match och ordna BBQs. Det var definitivt den bästa chans jag kunde få att träffa ett gäng personer från orten och få nya vänner.

Träffa amerikaner

Det spelar verkligen ingen roll vilka intressen du har – om du vill träffa lokalbefolkningen och få nya amerikanska vänner, så finns det alltid en möjlighet. Men gå inte och vänta på att det ska hända, utan ta steget!

Jag heter Marco, jag är 20 år och kommer från Österrike. (Ja, Österrike, inte Australien – INGA KÄNGURUR). Jag gillar nästan alla sporter och att vara aktiv är något av det som utmärker mig som person. Jag tycker om att hänga med vänner, även om det är ibland är irriterande att behöva planera i förväg.
A line drawing of a gumball machine

Vill du veta mer?

Vi hjälper dig med allt du behöver veta om att ge dig iväg på ditt livs upplevelse som au pair i USA. Res, lär och utvecklas med Cultural Care

Learn more