• Tips
Publicerat April 26, 2019

Packa resväskan för ditt år utomlands

Packningstips för din resa till USA!

Av Cultural Care Au Pair

Innan du lämnar ditt hemland för att inleda din au pair-resa finns det en mängd olika saker att tänka på och planera för – och en av de sakerna är förstås en packlista! Ett år utomlands är ingen kort tid, och att packa inför resan kan ibland vara ett stressmoment. För att göra det lättare för dig bör du noggrant tänka igenom vad du ska ta med dig, vad du kan lämna hemma och vad du kan planera att köpa i USA. Som tur är finns vi här för att hjälpa dig!  

 

Vi har sammanställt några av de mest populära packningstipsen från våra au pairer, tillsammans med tips på hur du kan skapa den bästa resechecklistan innan du flyger till USA. 

 

Tips 1: Börja i god tid 

 

Vårt första tips när du ska packa för ett år utomlands är att börja tidigt. Vänta aldrig med att packa till sista minuten – då kan du vara säker på att du glömmer något viktigt eller blir stressad över hela processen. När du börjar att packa tidigt kan du göra listor över saker du behöver ta med dig, och långsamt bocka av saker på listorna under dagarna och veckorna fram till avresan. Genom att börja tidigt får du också gott om tid att höra efter om värdfamiljen eller andra au pairer har några förslag, och du hinner göra de sista inköpen innan du hoppar på planet till USA.  

 

Du bör också börja i god tid när det gäller att packa inför återresan hem – särskilt eftersom du troligen kommer att ha ännu fler saker än vad du hade med dig från början! Ju tidigare du börjar, desto lättare blir det att få ordning på saker och ting, och till och med skicka ett paket eller två tillbaka till ditt hemland. En bra lösning är att skicka tillbaka vissa tillhörigheter via USPS eller en specialiserad posttjänst för att slippa för mycket packning. 

 

Tips 2: Fråga dig fram  

 

Var inte rädd för att be folk om hjälp! Din värdfamilj vet bättre än någon annan vilken typ av klimat och miljö du kommer att bo i – ställ dem frågor och packa beroende på vad du får för svar. Så här säger till exempel vår polska au pair Sara, som bor med sin värdfamilj i Colorado: – Du ska definitivt fråga din värdfamilj om de har vissa, särskilda kläder som du kan låna, så att du inte måste ta dem med dig eller köpa dem i USA. Om du till exempel ska åka till en delstat där du måste klara dig igenom vintern kan det vara bra att ta med en vinterjacka, eller låna en. Och om du ska till en delstat som min (Colorado), där folk vandrar mycket, kanske du vill ta med dig vandringskängor hemifrån, för det är väldigt dyrt i USA.  

 

Sara rekommenderar också att du går med i en Facebook-grupp med au pairer från ditt land för att försöka hitta mer information om vad som är bra att ta med dig. – Au pairerna i gruppen kan berätta vad som kanske är dyrt här jämfört med priserna i ditt land, säger hon.  

 

Tips 3: Tänk på mängden tillåtet baggage 

 

Du behöver ta reda på exakt hur mycket baggage du får ta med dig på dina flygningar till och från USA. Sara ger ett nytt råd: – Om din au pair-organisation redan har köpt din flygbiljett kan du försöka att logga in för att se bokningen på flygbolagets hemsida och se efter om du kan köpa till ytterligare baggage. Om det behövs ska du tänka på att göra det i förväg. Jag köpte till ytterligare baggage två månader innan min flygning och betalade 70 i stället för 100 dollar! När du ska välja vilka väskor du packar dina tillhörigheter i ska du tänka på att de bör vara stabila, men behöver inte vara jättedyra. Fundera på att leta efter resväskor på lokala second hand-butiker, där du kan köpa dem lätt begagnade och till en bråkdel av det ursprungliga priset. Glöm inte att också ta med mindre väskor, till exempel en ryggsäck eller duffelväska för weekendresor och semestrar med vännerna!  

 

Tips 4: Var realistisk när det kommer till kläder 

 

När det gäller kläder är det superviktigt att du skriver en packningslista. Skriv ned alla kläder du vill ta med dig och bedöm sedan om du verkligen behöver varje enskilt plagg du vill ta med – det kan vara väldigt lätt att packa för mycket, och det är onödigt att lägga en förmögenhet på baggageavgifter. Och inte minst med tanke på att du förmodligen kommer att köpa saker medan du är i USA. Se till att du packar tillräckligt bekväma kläder att ha på dig när du tar hand om värdbarnen, dvs. kläder som är lätta att röra sig i och som du inte är rädd för att smutsa ned då och då. För barn gillar ju att leka!  

 

Du ska också fundera på om du vill köpa kläder i USA. – Om du inte har något emot att lägga dina pengar på kläder i USA, då behöver du inte packa ned så mycket. Du kommer att kunna köpa en massa kläder till bra priser , säger SaraOm du inte vill köpa kläder medan du är utomlands, då ska du tänka på att packa ned de kläder du kommer att behöva mest. Det betyder att du bör vara realistisk när det gäller vad du ska ha på dig. Det är härligt med snygga kläder, men kommer du verkligen att behöva dem så ofta? Kom ihåg att de pengar du sparar genom att inte handla för mycket i USA i stället kan gå till andra delar av din au pair-upplevelse, till exempel resor!  

 

Tips 5: Glöm inte småsakerna 

 

Kläder, skor, toalettartiklar och accessoarer – det är en hel del som behöver packas!  Men glöm inte alla andra småsaker som du behöver för att göra din vistelse i USA säker, rolig och lyckad. Självklart kan du ta med dig din telefon och andra enheter som du använder regelbundet, till exempel en bärbar dator eller surfplatta, liksom tillhörande laddare. Det är mycket lättare att hålla kontakten med familj och vänner därhemma nu när det finns så många tekniska möjligheter och sociala medier – var inte rädd för att använda dem för att undvika hemlängtan. Kom också ihåg att packa ned en eller två adaptrar, eftersom eluttagen i USA skiljer sig från dem i andra länder runt om i världen.  

 

USA har ett stort utbud gällande mat, kläder och hygienartiklar, men om det finns livsmedel som du tror att du inte kommer att kunna hitta i USA och inte kan klara dig utan – ta med dig dem! Se till att de är noggrant packade för att undvika att något går sönder eller rinner ut. Slutligen är det mycket viktigt att du förvarar alla dokument som du behöver för ditt år utomlands på ett ordnat och säkert sätt. Vi rekommenderar att du förvarar alltihop i en mapp eller pärm.  

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.

Mest populära

Mer från Tips

A line drawing of a gumball machine

Redo för ditt livs upplevelse?

Starta din ansökan idag och kom ett steg närmare till att bli au pair i USA. Börja på nästa spännande kapitel i ditt liv!

Sätt igång