En au pairs arbetsuppgifter och ansvarsområden

En au pairs arbetsuppgifter och ansvarsområden

Att ta hand om värdbarnen är alltid prio nummer 1.

Du kanske redan vet allt om vad det innebär att vara au pair – att det är en unik möjlighet för dig att lämna din trygghetszon, att resa, lära dig nya saker och utvecklas i USA. Det är ett år (eller mer!) som du kan lägga på att bara fokusera på dig själv och dina drömmar.

 

Men vet du vad en au pair har för arbetsuppgifter och ansvarsområden? Det tänkte vi förklara för dig.

 

Att vara au pair i en amerikansk värdfamilj är en mångfacetterad roll. Du är som en storasyster eller storebror för värdbarnen, en andra dotter eller son för värdföräldrarna och en vän till andra au pairer och personer i ditt närområde. Du är student vid ett amerikanskt universitet, en ledarfigur för dina kurskamrater och en förebild för alla i din omgivning.

I vissa fall kan du också vara en global ambassadör, som inspirerar andra au pairer och förbättrar au pair-programmet för framtida deltagare!

Men i första hand bygger au pair-rollen på att ta hand om familjens barn. Ditt huvudfokus kommer att vara att ge kärlek, stöd och omvårdnad till dina värdbarn.

 

Vilka är då de främsta ansvarsområdena för en au pair när det gäller omsorgen om barnen? Jo, allt som ser till att barnen är säkra, glada och friska.

 

Vilka ansvarsområden och arbetsuppgifter du har som au pair varierar mellan olika familjer – vissa au pairer tar hand om spädbarn, så deras dagar ser väldigt annorlunda ut jämfört med en au pair som till exempel tar hand om barn i skolåldern. Andra au pairer har som uppgift att skjutsa barnen överallt, medan andra inte ens behöver lära sig att köra bil i USA.

Oavsett de små skillnaderna mellan olika hem och familjer handlar au pair-tiden om att ägna sig åt uppgifter i värdfamiljen som har att göra med värdbarnen – och bara värdbarnen! Du kommer aldrig att bli ombedd att ta på dig arbetsuppgifter som är till nytta för värdföräldrarna eller någon annan i familjen.

 

Det här är några av de vanligaste arbetsuppgifterna för en au pair:

 • Matlagning: Laga till måltider och mellanmål åt värdbarnen.
 • Transporter: Hjälpa värdbarnen att ta sig till och från skolan, till eventuella fritidsaktiviteter eller kompisar för att leka.
 • Tvätt: Tvätta, torka och vika barnens kläder och sängkläder.
 • Allmän städning: Se till att det är städat, rent och snyggt i barnens rum och där de håller till för att leka.
 • Morgonrutin: Se till att barnen tvättar sig, klär på sig, får frukost och blir klara för dagen.
 • Lektid: Sysselsätta barnen med roliga lekar och aktiviteter som är berikande för dem.
 • Läxläsning: Hjälpa barnen med läxorna och organisera deras skolprojekt.
 • Läggdags: Se till att barnen tvättar sig efter middagen, att de får på sig pyjamasen och kommer i säng – ofta ett bra läge för en godnattsaga!

En au pairs arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som sagt, allt som inte har att göra med barnen, eller inkluderar tungt kroppsarbete såsom storstädning av huset, trädgårdsskötsel osv. ingår inte i en au pairs arbetsuppgifter.

En av de bästa sakerna med au pair-programmet är att du är i USA på ett J-1-visum för utbytesbesökare, vilket betyder att du skyddas av statsdepartementets regler. Till skillnad från andra utlandsprogram för sabbatsår garanterar de här reglerna din säkerhet och ditt välbefinnande varje dag när du är i USA.

 

Det betyder att din arbetstid som au pair hålls på en rimlig nivå och att du aldrig jobbar mer än vad som tillåts enligt programmets riktlinjer.

Enligt reglerna får au pairer inte vara i tjänst mer än 45 timmar per vecka och inte mer än 10 timmar per dag. De måste också få en och en halv dagars sammanhängande ledighet i veckan och en helt ledig helg per månad.

 

Under det år som programmet varar får au pairerna dessutom två veckors betald semester! Sa någon road trip?!

Att vara au pair är ett stort ansvar – du ska värna om och ta hand om dina värdbarn och vara en person som går att lita på och som finns till hands för att se till att de mår bra. Men om du gillar att arbeta med barn och känner dig redo att ta dig an uppgiften, så är det ett fantastiskt äventyr att vara au pair i USA – och det bästa sättet att rivstarta nästa kapitel i ditt liv!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.
  A line drawing of a gumball machine

  Redo för ditt livs upplevelse?

  Starta din ansökan idag och kom ett steg närmare till att bli au pair i USA. Börja på nästa spännande kapitel i ditt liv!

  Sätt igång