Min semester på Hawaii

Min semester på Hawaii

Res till Hawaii och utforska den vackra delstaten Aloha.

Planera en oförglömlig resa till delstaten Aloha.

 

Om du funderar på att åka på semester till Hawaii kanske du undrar över det bästa sättet att ta dig dit. För när allt kommer omkring så är det en av världens mest avlägsna och exklusiva semesterorter. Du kanske funderar på att hitta ett sätt som ger dig möjlighet att arbeta och resa i USA. Men det är dock viktigt att poängtera att det är ovanligt att hitta möjligheter att resa till och arbeta på Hawaii, eftersom det är så litet.

 

Så här kan du resa till Hawaii

 

I stället för att arbeta och sedan resa är det många unga kvinnor och män från hela världen som tar chansen att bli au pair i USA och planerar en längre semestervistelse på Hawaii under sin ledighet! Det är den perfekta mixen mellan en genuin amerikansk upplevelse på fastlandet och en oförglömlig resa till en oförglömlig paradisö. Som au pair i USA får du massor av möjligheter att resa och utforska varje hörn av Amerika, bland annat under din resemånad i slutet av au pair-programmet. Det finns otaliga fantastiska platser att besöka i USA, men ingen är mer populär och exotisk än en semester på tropiska Hawaii. Om du reser till Hawaii är du säker på att få en oförglömlig upplevelse – från vackra stränder till utmärkt surfning till traditionella luaus-fester – det finns något för alla!

 

Vart på Hawaii du bör åka

 

Du är nu redo att resa till Hawaii. Så då är frågan: – Exakt vart ska du åka? För även om det är en liten ögrupp, så finns det finns fortfarande mycket att göra och se på var och en av de större öarna. Kom ihåg att en semester på Hawaii kan skilja sig åt mellan olika resenärer, så det beror först och främst på vilka öar du vill besöka. Den största ön kallas ”Big Island” (eller bara ”Hawaii”), och här hittar du två aktiva vulkaner och enastående snorklingsplatser. Att semestra på Maui – Hawaiis näst största ö – är också väldigt populärt tack vare öns högsta topp och den natursköna, slingrande motorvägen Hana Highway. Självklart har vi också ön Oahu, där huvudstaden i delstaten Aloha ligger – Honolulu.Alla de åtta öarna på Hawaii värda ett besök!

 

Din reseguide till Hawaii

 

Vi kan hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din Hawaii-semester och har samlat allt från rekommendationer om de främsta sevärdheterna till tips om vilken typ av hawaiiansk mat du ska beställa. När du vänder dig till oss som reseguide till Hawaii kan du vara säker på att du får en minnesvärd resa.

 

Rekommendation nr #1: The Hana Highway

 

På ön Maui finns det en 10 mil lång motorväg som förbinder knutpunkten Kahului med staden Hana. Det är en fantastiskt vacker tur, full av sensationella utsikter över vattenfall, grönskande skogar och det glittrande havet. När du kör Hana Highway är det själva resan som är målet – du kommer att vända och vrida dig åt alla håll, och så fort du rundar nästa krök får du uppleva en ny häpnadsväckande vy. När du väl kommer fram till Hana rekommenderar vi att du utforskar de färgstarka stränderna och pratar med lokalbefolkningen.

 

Rekommendation nr #2: Pearl Harbor

 

Åk inte ifrån Hawaii utan ett besök i historiska Pearl Harbor – en av platserna på Honolulu som genomsyrat den amerikanska historien. När japanerna bombade Pearl Harbor ledde det till att USA gick med i Andra världskriget och därmed gjorde den stora Oahu-bukten till ett landmärke för evigt. Kom ihåg att lägga lite tid på att ta en rundtur på Missouri – ett slagskepp och krigsmonument som nu ligger förankrat i hamnen och erbjuder aktiviteter och utflykter för besökare från hela världen.

 

Rekommendation nr #3: Makalawena Beach

 

Makalawena Beach ligger inbäddad på den västra kusten på Big Island och är en avskild vik med vita sandstränder, urholkade lavaklippor och lugna vågor. Eftersom stranden är så avlägsen finns det inga bilvägar som leder dit, så man måste ta sig dit till fots! Men det är det verkligen värt, tack vare den vackra naturen och lugna atmosfären. Så här säger vår franska au pair Caroline, som nyligen besökte Hawaii när hon var på semester: – [På Makalawena] hade vi stranden för oss själva. Det var rena paradiset.

 

Rekommendation nr #4: Punalu’u Beach

 

Det här är en annan vacker strand på Big Island, som har svart sand från olika mineraler! Denna helt unika strand bildades när lava strömmade ned på stranden och exploderade när den kom i kontakt med havet och svalnade. Det är den mest berömda svarta sandstranden på Hawaii, och som har blivit ännu mer populär bland dem som vill få se de utrotningshotade Hawksbill-sköldpaddorna och gröna havssköldpaddor när de ligger och solar på stranden. – Vi slog läger på den svarta sandstranden Panalu’u, säger vår franska au pair Caroline. Det var så fridfullt att somna till ljudet av vågorna.

 

 

Rekommendation nr #5: Äkta hawaiiansk mat

 

Vår regel är enkel: Ät det som lokalbefolkningen äter när du är ute och reser. Och på Hawaii betyder det traditionell hawaiiansk mat såsom kalua-fläskkött, glasnudlar med kyckling, bläckfisk luau, laulau och lomi lomi-lax. Några av de bästa hawaiianska maträtterna hittar du på Helena’s Hawaiian Food i Honolulu på ön Oahu – en familjeägd restaurang som har serverat både lokalbefolkning och besökare sedan 1964.

 

Rekommendation nr #6: Kauai’s Napali Coast

 

Ön Kauai  har fått smeknamnet ”the Garden Isle” på grund av den täta, tropiska regnskogen som täcker en stor del av dess landyta. Om vi ska nämna någon av de främsta sevärdheterna på denna grönskande ö så är det den smaragdgröna Napali-kusten. Den är känd för sina dramatiska havsklippor med insprängda, smala dalgångar, bäckar och vattenfall. Napali CoastState Wilderness Park omfattar Kalalau Trail, en brant stig som löper genom parken mellan två populära stränder. Oavsett om du besöker Napali-kusten till fots, båt eller till och med helikopter kommer du att bli hänförd av hur vackert det är.

 

Sammanfattningsvis vill vi påstå att ett av de bästa sätten att komma till Hawaii är att bli au pair i USA – och sedan ta dig över till öparadiset för att utforska, äta god mat och njuta av det fantastiska landskapet och naturen. Kom ihåg att ta med dig här tipsen på vägen!

 

Klicka här för mer reseinspiration i USA.

Mandy Cook
Mandy Cook
Mitt namn är Mandy, kul att träffa dig! Jag är en Boston-baserad författare som jobbar med marknadsföring och kreativt skapande. Jag är en passionerad förespråkare för en mer global värld och mina hobbies är att sjunga med min semi-professionella a cappella-grupp, utveckla teorier om Game of Thrones och äta tacos. Jag är en entusiastisk resenär, ett livslångt Beatles-fan och jag älskar allt som är italienskt.
A line drawing of a gumball machine

Vill du veta mer?

Vi hjälper dig med allt du behöver veta om att ge dig iväg på ditt livs upplevelse som au pair i USA. Res, lär och utvecklas med Cultural Care

Learn more