• Resa och kulturella upplevelser 
Publicerat July 12, 2019

10 ”must have”-produkter för din resa

Utforska USA med hjälp av dessa grymma resetips!

Av Mandy Cook

Att resa är ett av livets största lyckoämnen! Att få se nya platser, träffa nya människor, upptäcka nya kulturer – det är ett fantastiskt sätt att bredda sitt perspektiv på och lära sig mer om världen samtidigt som man lär sig mer om sig själv.

 

Om du är en van resenär så vet du att vissa produkter och tillvägagångssätt kan göra livet på resande fot väldigt mycket enklare. Oavsett om det är att packa på ett visst sätt, se till att ha snacks på flyget eller göra den bästa spellistan för långa road trips genom de amerikanska staterna, så är dessa resetricksen mer eller mindre ett måste.

 

Något annat som gör resande väldigt mycket enklare? En bra uppsättning reseprodukter!

 

Oavsett om du reser för första gången eller är en världsvan äventyrare med ett stort antal stater och länder i bagaget, så hittar du här 10 ”must-have”-produkter.

 

Portabelt batteri till din telefon

Det är 2019 – vilket för de allra flesta betyder att en smartphone är den allra viktigaste och käraste resepartnern. Genom alla samtal och sms till nära och kära, fantastiska Instagram-bilder och appar som hjälper oss att navigera och utforska nya platser, så har våra telefoner idag blivit en viktig del av resepusslet – oavsett om man gillar det eller inte.

 

Därför är det nödvändigt att ha ett portabelt batteri som kan ladda din mobil när du är på resa! Det finns inget värre än en notis om lågt batteri när du har en fullspäckaddag av äventyr och utflykter framför dig. Och ännu värre – utan ett portabelt batteri är du beroende av att betala för att använda eluttag eller av att förlita dig på vänliga främlingar.

 

Var smart – köp ett tunt batteri som är lätt att packa ner i din vardagsväska. Kom ihåg att ladda det under natten innan du ska ut på äventyr, så kommer du att ha batteri nog att göra ditt resande mycket enklare!

 

Mobile hotspot

Likt behovet att alltid ha en laddad mobiltelefon, så är det idag nästintill livsviktigt att vara uppkopplad och ha kontakt med världen utanför. De allra flesta reseapparna som vi älskar så mycket fungerar inte utan internet – och utan ordentligt Wi-Fi eller mobildata, så är man utelämnad vad gäller att komma åt allt från Google Maps till hotellbokningen på sin e-mail.

 

Med en hotspot-enhet kan du få obegränsat med Wi-Fi eller mobildata under 24-timmars perioder och fortsätta vara uppkopplad när du utforskar världen! Skyroam-enheten är en favorit – den är pålitlig, billig och bevisad att fungera i princip överallt. Beroende på hur ofta du reser, kan du välja att hyra eller köpa en Skyroam-enhet för så lite som 9 dollar.

 

Ögonmask

Att vara ordentligt utvilad när man reser är, såklart, ett måste. När man spenderar långa dagar med att resa på flyg, tåg och bussar för att ta sig från punkt A till B, så är det därför ett måste att ta vara på alla möjliga tillfällen till sömn.

 

Gå inte miste om din resetid! Använd en bekväm ögonmask och tillåt dig själv att somna närsomhelst, varsomhelst. Hellre än att spendera några ytterligare timmar med att titta på ytterligare en serie som du har laddat ner på din telefon, använd tiden till att sova så du kan känna dig utvilad och redo för att upptäcka när du anländer till din destination.

Öronproppar

Förutom en ögonmask, så är det varmt rekommenderat att investera i ett par bekväma öronproppar! Tillsammans kommer dessa två sakerna att göra det enklare för dig att få den sömn och vila du behöver.

 

Som de flesta resenärer känner till, kan transportmedel vara väldigt högljudda. När du minst anar det så går ett alarm igång, en bebis börjar gråta eller så börjar någons väldigt höga musik att spela. Allt detta oljud kan du stänga ute med hjälp av ett par bra öronproppar. Det finns massvis av olika sorter, men vissa är bekväma nog att sova med! Det är den sorten man bör köpa.

 

10 ”must have”-produkter för din resa

Nackkudde

Vad är bättre än en ögonmask + öronproppar? Trion bestående av ögonmask + öronproppar + en nackkudde! Dessa tre måsten kommer tillsammans att hjälpa dig sova som en bebis på vilket transportmedel som helst.

 

De flesta personerna håller med om att nackkudden är ett måste, framför allt på längre resor. Om man investerar i en mjuk, flexibel nackkudde kan man förvanda vilket bilsäte eller vilken flygplansstol som helst till en bekväm säng. Kuddarna som är uppblåsbara eller vikbara är extra bra för att ta med sig i sin carry-on – hitta en du älskar och du kommer aldrig någonsin resa utan den igen.

 

Packningskuber

 

Att resa är fantastiskt, men det kommer med sin beskärda mängd huvudvärk. En sån huvudvärk? Att packa.

 

Att försöka få plats med allt man behöver inuti en eller två väskor kan vara en riktig utmaning. Och om du ska resa under 2,3 eller 4+ veckor, så kan det vara absolut nödvändigt att du har ett system för att hålla packningen organiserad. Lösningen? Packningskuber.

 

Packningskuber sparar dig otroligt mycket plats – de hjälper dig att få plats med fler saker i din väska utan att skapa en skrynklig, rörig hög av alla dina kläder och tillhörigheter. De hjälper dig också att hålla det mesta någorlunda uppdelat, vilket gör att du vet var saker och ting ligger. Packningskuber är inte allt för dyra, så se till att köpa några innan ditt nästa äventyr!

10 ”must have”-produkter för din resa

En återanvändbar vattenflaska

Att hålla sig vätskebalansen i skick är speciellt viktigt på resande fot! När man konstant rör sig mellan stater och länder på plan, tåg och i bilar så är det lätt att glömma bort att dricka vatten och ge kroppen vad den behöver.

 

Därför är en återanvändbar vattenflaska ett måste. Du kommer att spara massvis med pengar genom att inte köpa plastflaskor med vatten på vägen (speciellt på flygplatser och tågstationer där de är extra dyra) – och dessutom spar du på miljön! Köp en vattenflaska som du lätt får plats med i din handväska eller din carry-on – en hopfällbar eller helt enkelt en i bra resestorlek.

 

Bluetooth-hörlurar

Den där grymma spellistan du skapat för din road trip? Eller det där bakgrundsljudet du behöver för att kunna somna på flyget till din nästa destination? För att möjliggöra detta behöver du ett par bra hörlurar – och med dagens teknologi är det bästa alternativet helt klart ett par trådlösa, Bluetooth-hörlurar.

 

Att slippa sladdar när man lyssnar på musik eller när man bär bagage på och av bussar är en game-changer. De sitter bra i öronen och batteritiden kan vara upp till 8 timmar eller mer! Det finns oändligt med märken och alternativ att välja mellan – men om du verkligen vill se till att de håller, välj ett par som klarar av svett.

Bluetooth-högtalare

Vill du dela den där grymma spellistan med dina kompisar och ditt resesällskap? Ta med dig en Bluetooth-högtalare! Det är det bästa sättet att ge sina äventyr rätt soundtrack och känsla.

 

En Bluetooth-högtalare är perfekt för en dag vid poolen eller en tropisk semester på stranden. Se till att den är portabel och lätt att bära med sig – och försök att investera i en vattentät om du kan! På så sätt skadar det ingen om det skvätter från poolen. Precis som med hörlurarna, så kan de flesta Bluetooth-högtalarna hålla upp till 8 timmar på en laddning.

Kompressionsstrumpor

Strumpor är inte bara viktiga för bekvämlighet när du reser, de är också bra för din hälsa! Om du vill förhindra blodproppar, minska stelhet i fötterna och förhindra svullna anklar efter långa flygningar, då borde du investera i ett par kompressionsstrumpor!

 

Det finns massvis med bra märken att välja mellan, men Bombas är extra pålitligt. Eftersom de finns i olika färger och stilar, är de också en gullig accessoar till vilken outfit som helst. De är också stödjande – de har speciellt supportsystem för att hålla dina fötter väl omhändertagna. Låt inte smärta i fötterna hindra dig från att utforska allt på din lista; skaffa ett par stödstrumpor och ge dig ut!

Mandy Cook
Mandy Cook

Mitt namn är Mandy, kul att träffa dig! Jag är en Boston-baserad författare som jobbar med marknadsföring och kreativt skapande. Jag är en passionerad förespråkare för en mer global värld och mina hobbies är att sjunga med min semi-professionella a cappella-grupp, utveckla teorier om Game of Thrones och äta tacos. Jag är en entusiastisk resenär, ett livslångt Beatles-fan och jag älskar allt som är italienskt.

Mest populära

Mer från Resa och kulturella upplevelser