Vi presenterar: Årets au pair och Årets värdfamilj 2020!

Vi presenterar: Årets au pair och Årets värdfamilj 2020!

Lär känna vinnarna av vårt ärofyllda Cultural Care-pris.

Spännande nyheter! Vi har avslöjat vinnarna av priset Årets au pair och Årets värdfamilj 2020! Det här priset från Cultural Care är en hedersutnämning, och vi har tagit emot hundratals gripande nomineringar från såväl våra au pairer som deras värdfamiljer.

 

Priserna är vårt sätt att ge uppmärksamhet åt au pairer och värdfamiljer som har gjort avtryck i varandras liv och i sina lokalsamhällen. Det var en väldigt svår uppgift att snäva ner antalet bidrag till 15 finalister i varje grupp. Vi vill ta tillfället i akt och återigen tacka och gratulera alla våra finalister och nominerade – ni ska veta att ni är riktiga vinnare allihop.

 

Årets prisutdelning var särskilt spännande, för det var första gången någonsin som våra pristagare utsågs av personer som du själv, som är medlemmar i gemenskapen kring Cultural Care Au Pair runt om i världen. Vi är jätteglada över att våra 30 finalister fick så mycket stöd och så många röster under hela röstningsperioden, och vi hoppas att du känner dig lika stolt över våra fantastiska au pairer och värdfamiljer som vi gör.

 

Innan vi avslöjar vinnarna och delar deras nomineringsberättelser vill vi säga att båda våra pristagare är lysande exempel på det kulturella utbyte som sker genom vårt program. De gestaltar verkligen ”programmets anda” och har varit med om upplevelser under programmet som varit fyllda av glädje, skratt och en ny förståelse.

 

Årets au pair 2020

 

Vi börjar med Årets au pair 2020 – Daniela Lisboa dos Santos, från Brasilien! Här följer den fantastiska artikeln som hennes värdfamilj skrev om henne, som ledde till att hon vann priset och som belyser allt vi uppskattar mest med Daniela:

 

– Daniela har höjt ribban för alla au pairer. Det finns bra au pairer, det finns också en del riktigt bra au pairer, och så finns det Dani som är i en kategori för sig.

 

Dani kom till vår familj med tre barn i mars 2018. Vårt hushåll är livligt och stökigt precis som alla andras – barn med obegränsad energi, som stojar runt och ständigt tävlar om att dra åt sig uppmärksamheten. Det kan kännas överväldigande att slitas åt olika håll av gälla röster som alltid vill något hela dagen, men inte för Dani. I kaoset såg hon sitt uppdrag att kontrollera och lugna ner, och det lyckades hon mer än väl med.

Vi presenterar: Årets au pair och Årets värdfamilj 2020!

Under de senaste två åren har vi sett Dani utforma och skapa konstprojekt för varenda känd och okänd helgdag, dra på sig en Lacrosse-hjälm och helt orädd försöka blockera skott från våra söner på åtta och tre år. Hon har packat bakgårdspicknickar eller lekplatspicknickar för att bryta sommarens monotona lunk, lämnat positiva citat på anslagstavlan i köket för att starta en ny dag, efter en som kanske hade mer än sin beskärda del av gråt och skrik. Det här är bara några exempel som visar hur Dani verkligen uppskattade sin roll, och resultatet är tre barn som dyrkar henne som sin egen personliga hjältinna.

 

Något som också har varit otroligt inspirerande och värt allt beröm är att se hur hon har tagit vara på sin egentid för att verkligen utnyttja tiden och uppleva så mycket som möjligt här i USA. Hon har varit modig och tagit det där stora klivet – träffat människor vart hon än har gått och tagit initiativ till fikadejter eller biokvällar. Och så har hon bakat kakor till vår kyrka och provat på att jobba som volontär på seniorernas allaktivitetshus. Hon har varit ute och sprungit med min tjejgrupp kl. 5.15 (ja, 5:15 A.M.), och hon sprang sitt första femkilometerslopp på Thanksgiving!

 

Hon kom hit med tanken på att förbättra sin engelska men ville också utnyttja de kurser som erbjuds på vårt lokala universitet för att stärka sin kommande karriär som IT-projektledare. Även om poängen inte räknades i förhållande till programkraven ägnade hon sin fritid åt de här intensivkurserna, med den engelsk-portugisiska ordboken i handen. Och hon lade ned all det här arbetet eftersom hon såg att fördelarna hon kunde uppnå med sina nyvunna kunskaper skulle vara mödan värd.

 

Dani har blivit en nyckelperson för au pairer i Columbia, SC och är den som planerar träffar och fungerar som stöd när deras egen hemlängtan eller kulturchock gör sig påmind. I vår lokala brasilianska gemenskap är en företrädare och bästa vän, och hon är även skolmammornas informationskälla och den person de alltid hör av sig till. Alla känner Dani. Och därför tycker alla om Dani.

 

Som mamma kan man bara drömma om att få barnomsorg där barnen får tillbringa tid med någon som ger dem samma moderliga medkänsla och omtanke. Dani har visat en orubblig strävan efter att göra det rätta och låta magkänslan styra. Och när det blir tufft skakar hon det av sig, ger barnen en kram och tar nya, friska tag. Hon är en förebild för allt som är rätt och fint med au pair-programmet.

 

I våra hjärtan har Dani blivit en Rowley, en oersättlig familjemedlem och en mycket omtyckt medlem i vår gemenskap i Columbia, South Carolina. Det kommer att bli nästan omöjligt att säga hej då, men tack vare Dani har vi så många underbara minnen och inspirerande stunder som vi kommer att fortsätta minnas med ett leende på läpparna.

 

Årets värdfamilj 2020

 

Och nu är det dags för Årets värdfamilj 2020 – familjen Aga-Phelan från Colorado! Fortsätt att läsa artikeln som deras au pair skrev om dem. Den ger en fantastisk bild av vad det är som gör Cultural Cares värdfamiljer så speciella:

 

– När man bestämmer sig för att bli au pair har man miljoner frågor om hur nästa år av ens liv kommer att se ut. Jag visste att massor av saker skulle förändras, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli mitt livs bästa beslut.

 

Jag känner mig så lycklig varje dag när jag vaknar över att jag har en riktig familj. Det är fantastiskt att få umgås med människor som älskar och värdesätter mig, och det är otroligt att de redan från dag ett fick mig att känna mig som en del av deras liv. Det här året har varit fullt av fantastiska stunder, och det är min familj som har gjort det här till en oförglömlig upplevelse.

Vi presenterar: Årets au pair och Årets värdfamilj 2020!

De är mitt stöd här, de lyssnar alltid på mig och låter mig dela mina erfarenheter, glädjeämnen och drömmar. Derek, Jason, Camden och Colton har fyllt mitt liv med magi. Jag har absolut blivit en annan person. De har hjälpt mig att övervinna min rädsla för att tala engelska. Det har funnits väldigt komiska stunder när jag har gjort en hel del fel – det går inte att föreställa sig alla pinsamma saker jag har sagt – men tack vare dem, deras kärlek och engagemang har jag gjort stora framsteg. För varje nytt ord lär de mig hur det stavas och vad det betyder. De bedömer mig och belönar mig när jag lär mig något nytt. Varje helg föreslår de aktiviteter som jag kan göra för att lära mig om deras kultur och erbjuder mig att umgås med deras familj och bästa vänner. De ger mig utmaningar så att jag ska lära känna vår delstat, Colorado.

 

Jag skulle kunna lägga timmar på att förklara alla de underbara saker som gör dem till den bästa värdfamiljen, men jag kan sammanfatta det så här: De är oerhört viktiga för mig, och tack vare dem har det här blivit mitt livs bästa upplevelse. Nu oroar jag mig mest över att jag måste åka härifrån om några månader, för jag älskar de här människorna som har fyllt mitt liv med glädje med hela min själ. De förtjänar att vinna priset som Årets värdfamilj. Alla au pairer som kommer till det här hemmet kommer att känna sig lyckliga, älskade och som en del av familjen.

 

Grattis än en gång till båda våra fantastiska vinnare – vi är stolta över att ni är en del av gemenskapen inom Cultural Care Au Pair!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.
    A line drawing of a gumball machine

    Dela dina upplevelser!

    Vi letar just nu efter engagerade content creators som vill bidra till vår blogg. Skicka in din historia idag och ge andra en förstahandsinblick i au pair livet!

    Saiba mais