Värdmamman i rampljuset Priyas berättelse
  • Au pair-berättelser 
Posted 05/05/2022

Värdmamman i rampljuset Priyas berättelse

Inifrånperspektiv på relationen mellan en värdfamilj och deras au pair

By Cultural Care Au Pair

Träffa Priya Gulati, en värdmamma som bor i Los Angeles, Kalifornien! Hon och hennes man Raman är föräldrar till två, söta bebisar som heter Sohana och Ariyan. Våren 2017 tog familjen Gulati emot en italiensk au pair, Memi, och nästan direkt uppstod det ett starkt band mellan dem. Alla medlemmar i familjen – som Memi inofficiellt är en del av – har dragit nytta av det kulturella utbyte som au pair-programmet innebär. I sitt liv som au pair lär sig Memi av värdfamiljen om den amerikanska kulturen och viktigast av allt, om hur Amerikaner lever.

 

Hon har helt kommit in i livsstilen i L.A. och tillbringar sin lediga tid med att njuta av alla otroliga sevärdheter, den fantastiska maten och underhållningen som södra Kalifornien har att erbjuda. I utbyte ger Memi värdbarnen en inblick i sitt modersmål, sina traditioner och den italienska livsstilen. Memi har lagat italiensk mat till sin värdfamilj och hennes värdfamilj har lagat indisk mat till henne! Värdmamman Priya tycker att kulturutbytet är en avgörande del för att bygga upp en lyckad relation mellan au pairen och värdfamiljen och att det är viktigt för barnens utveckling. – Jag tycker verkligen om att au pairerna tar med sig sina egna kulturer till värdfamiljerna, säger Priya.För oss är det väldigt viktigt att våra barn får en mångsidig uppfostran. Både jag och min man reste mycket när vi växte upp, och vi vill verkligen att våra barn också ska få den mångfalden i sina liv.

 

Att utbyta kulturella erfarenheter

 

För att ge Memi en inblick i en annan del av det kulturella utbytet tog Gulati-familjen med henne till Priyas systers bröllop i New York. Förutom att Memi fick chansen att åka till New York och se en ny del av landet, så var det en unik möjlighet för henne att få uppleva ett indiskt bröllop! Under hela sin tid tillsammans har familjen Gulati och Memi satsat på att tillbringa kvalitetstid tillsammans, utan att känna att de måste vara tillsammans hela tiden. De har hittat den perfekta balansen på hemmaplan, och de är tacksamma över att deras personligheter klickade redan från början.

 

– Det har varit så fantastiskt med Memi, för vi har ju alla våra rutiner. Vi gör vissa saker tillsammans medan vi gör andra var för sig, säger Priya.Vi är alla tillsammans och lagar middag till exempel, och sedan brukar hon titta på sina tv-program och vi på våra. Det bara fungerar helt enkelt.

 

En omedelbar matchning

 

Priya kommer ihåg den första gången hon såg Memis au pair-profil, och hur hon genast visste att hon var rätt au pair för dem. – Jag tyckte verkligen om de varma saker hon sade om sin familj. Och jag tyckte bara att det kändes att våra samtal var så ärliga, säger Priya. – Jag visste att hon var rätt person redan från början. Jag tyckte också verkligen om hennes videoklipp – jag tror att jag tittade på det fem gånger! En au pairs video är jätteviktig, för det är vår chans som värdfamiljer att se au pairerna i verkliga livet.

 

Priya och Memi har kommit särskilt nära varandra. Eftersom Priya arbetar hemifrån har hon och Memi tillbringat mycket tid tillsammans under veckorna. – Det känns som om vi är vänner och systrar – jag tycker att vi kan prata om allt, säger Priya om sin au pair Memi.Vi har liknande världsbilder och värderingar. Jag skulle beskriva vår relation som mycket öppen och omhändertagande.

Ett starkt band

 

När hon får frågan om vilka unika egenskaper som Memi bidrar med till familjens hushåll förutom själva det kulturella utbytet, utbrister Priya att de är ”så många!”. Hon ser Memi som en väldigt kreativ person och någon som lär sig väldigt fort. Hon tycker också att hon har otroligt starka etiska värderingar. – Jag blev riktigt imponerad när hon barnsäkrade hela Sohanas sovrum, minns Priya. Hon blev så kreativ när det gällde att ställa i ordning möblerna och organisera alla leksaker. Hon såg även till att montera ett grenuttag utom räckhåll för Sohana, så att hon aldrig skulle kunna nå eluttagen!

 

Memi gör saker varje dag för att berika barnens liv. Hon tar med dem på museer och till djurparken, och hon arrangerar till och med lekstunder med andra familjer i närområdet. Memi anstränger sig verkligen för att hjälpa dem att förstå världen bättre, säger Priya. Och vid den här tidpunkten, när de är så unga och utvecklas så mycket, får det oss att känna att vi verkligen har tur som har henne.

 

Råd till au pairer

 

Priya har några praktiska råd till au pairer som ansöker till programmet och som är ute efter att matchas med en värdfamilj. Hon säger att en av de viktigaste sakerna som värdfamiljerna är ute efter när de intervjuar au pairer är ett äkta intresse av att jobba med barn. Det var särskilt viktigt för familjen Gulati att de hittade någon som verkligen tyckte om spädbarn – men även i allmänhet tror Priya att ett äkta intresse för att spendera tid med barn och av att bli en del av en andra familj i USA kan ta en au pair långt.

 

Memi har bestämt sig för att stanna i Los Angeles, så hon och hennes värdmamma Priya, värdpappan Raman och värdbarnen Sohana och Ariyan har gott om möjligheter att hålla kontakten och träffas nu när Memis år som au pair är till ända. Oavsett om hon kommer över på söndagsmiddag eller deltar på barnens födelsedagskalas kommer hon alltid att ses som en hedersmedlem i familjen.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair here! We believe that cultural exchange makes the world a better place – and so we’ve made it our life’s mission to help au pairs have enriching experiences in the USA. When we’re not helping au pairs travel, learn and grow in America, we’re probably eating candy from around the world and drinking copious amounts of coffee.
    A line drawing of a gumball machine

    Want to know more about au pair life?

    We’ll tell you everything you need to know about embarking on the adventure of a lifetime as an au pair in the USA. Travel, learn and grow with Cultural Care!

    Learn More