En familj för livet

En familj för livet

De små sakerna som förenar oss

Ibland är det de minsta sakerna som tar upp mest plats i ditt hjärta. – Nalle Puh

Det här är bara ett av de citat som perfekt beskriver mitt förhållande till min värdfamilj. Men vi tar det från början.

Mitt au pair-äventyr började sommaren 2016 i North Carolina med tre underbara värdbarn – Savannah, Emilie och Ella, som då var två, fem och sju år gamla – och självklart mina fantastiska värdföräldrar Christine och Brian. Under de kommande månaderna lärde vi känna varandra genom att sjunga karaoke, sträcktitta på Days of Our Lives, gymnastik och Cincinnati Chili.

En familj för livet

 

Deras generösa, smågalna, knasiga och kärleksfulla familjelivsstil gjorde det superenkelt för mig att säga ja till att förlänga min vistelse! Så jag stannade i ytterligare 12 månader hos dem efter det att mitt första år var över. Under mitt andra år kom vi varandra ännu närmare – vi sprang ett femkilometerslopp tillsammans, åkte på familjesemester, filmade videor för min YouTube-kanal och höll slutligen en avskedsfest för mig innan jag var tvungen att åka tillbaka till Tyskland.

Att behöva lämna mitt ”amerikanska liv” bakom mig var antagligen något att det svåraste jag någonsin har gjort. Jag kände mig ledsen och frustrerad, men mina värdföräldrar lugnade mig genom att säga att jag alltid kommer att ha ett hem i North Carolina.

Väl tillbaka i Tyskland började jag på högskolan i en ny stad men använde mitt allra första studielov till att åka tillbaka och hälsa på min värdfamilj i mars 2019. Jag stannade hos dem i cirka tre veckor, fick träffa deras nya au pair och tillbringade mycket tid med barnen. Brian hjälpte mig med datavetenskapen, vi besökte alla mina favoritrestauranger, gick på en musikal och jag bara hängde på i deras dagliga aktiviteter. Jag gjorde också en Lake Norman-tatuering under den tiden, som står för det område som min värdfamilj bor i.

Det var då jag insåg att inget hade förändrats mellan mig och min värdfamilj.

Varje au pair har en särskild plats i sina värdfamiljers hjärtan – och oavsett hur det känns kommer vi aldrig att bytas ut eller glömmas bort. North Carolina kommer för alltid att vara mitt andra hem. Eftersom den nya terminen närmade sig var jag tvungen att flyga tillbaka, men innan jag landade i Tyskland hade min värdmamma redan bokat flygbiljetter till mig för att komma tillbaka samma sommar!

Så jag åkte tillbaka efter min sista tenta i juli och fick tillbringa hela sju veckor i North Carolina med att bada i sjön, träffa familjens släktingar, åka på en tur till South Carolina och ta ett familjefoto.

En familj för livet

Jag var överlycklig över att få leva den amerikanska drömmen med mina favoritamerikaner igen. Att åka med Savannah till hennes simlektioner, shoppa på Target, åka boogie boarding med Ella och Emilie i South Carolina, besöka Christines systerdotter på college och träffa familjens nya au pair!

De två månaderna bara flög förbi och jag är så tacksam över alla fina minnen jag fick. Efter att ha tillbringat närmare tre månader i USA 2019 kunde jag inte sluta fundera på olika möjligheter att komma tillbaka, och faktum är att projektet ”tillbaka som au pair” redan är på gång!

Sammantaget är jag supernöjd med mitt förhållande till var och en av familjemedlemmarna i min värdfamilj, även om jag har varit tillbaka i mitt hemland i över ett år nu. Savannah (nu sex år) är min lilla bästis. Hon är alltid sugen på alla äventyr, oavsett om det handlar om en Starbucks-date, fotosessioner eller galna danspartyn i vardagsrummet.

Emilie (nu nio år) är min lilla solstråle. Massor av gos, roliga historier från skolan och försök att lära mig nya gymnastikövningar. Ella (nu tio år) är min lilla själsfrände. Vi kan prata i timmar om livet i allmänhet, enhörningar och om Paris. Hon ser alltid till att alla är på gott humör!

Brian kommer alltid med lugna och rationella argument så fort jag behöver det, oavsett om det handlar om min kommande tenta eller allmänna råd. Han lyssnar på samma historia om och om igen utan att klaga en enda gång. Christine har alltid funnits till hands för mig – och även om hon är en jätteupptagen och hårt arbetande mamma tar hon sig alltid tid att ge mig råd eller skicka roliga memes som hon har hittat på Facebook.

Den här familjen är definitivt min andra familj och mitt andra hem. Och jag längtar redan efter att åka tillbaka och krama dem allihop igen, titta på våra favoritprogram tillsammans, köpa Chick-fil-a på väg hem efter gymnastiken eller ha karaokefester i källaren.

Det är verkligen de små sakerna som gör vårt förhållande så speciellt!

A line drawing of a gumball machine

Redo för ditt livs upplevelse?

Starta din ansökan idag och kom ett steg närmare till att bli au pair i USA. Börja på nästa spännande kapitel i ditt liv!

Sätt igång