• Au pair-berättelser 
Publicerat June 28, 2019

Alla au pairer har en buddy

En frågestund med en av våra ambassadörer och hennes au pair-buddy.

Av Cultural Care Au Pair

När en au pair lämnar sitt hemland och flyttar till USA för att ta hand om barn, gå kurser på ett amerikanskt universitet, skapa livslånga vänskapsband och utforska en ny del av världen, tar de ett stort steg mot självständighet, självförtroende och självkänsla. De inleder ett nytt kapitel i sina liv och tar tillvara på den fantastiska möjligheten att resa, lära sig nya saker och utvecklas i en ny miljö!

 

Det spelar ingen roll var du kommer ifrån eller vad du har gjort innan du deltar i programmet. Det viktiga är att du som au pair får det stöd du behöver för att lyckas – stöd från värdfamiljen, ditt au pair-kontor och från andra au pairer.

 

Därför är Cultural Care stolta över att sponsra ett globalt ambassadörsprogram för au pairer runt om i världen! Tillsammans utgör våra ambassadörer en grupp framåtsträvande, kreativa och kommunikativa unga kvinnor och män från olika delar av världen. Deras uppgift som ambassadörer är att hjälpa au pairer under de olika stegen i processen att anpassa sig till livet i USA (och när de kommer tillbaka hem!) – de hjälper dem att få ut så mycket som möjligt av livet som au pair.

 

Tack vare våra ambassadörer som delar med sig av sin tid och energi har alla au pairer som deltar i vårt program en egen ambassadör, eller buddy– någon som de kan vända sig till med frågor eller om de behöver få råd om att vara au pair i USA.

 

För att förklara fördelarna med vårt ambassadörsprogram, och för att ge en inblick i livet som au pair,  hade vi en särskild frågestund med en av våra ambassadörer från Italien, Sara, och hennes au pair-kontakt från samma land, Andrea!

 

Sara: Andrea, kan du berätta lite om dig själv för läsarna?

Svar: Visst! Jag heter Andrea, jag är 27 år gammal och kommer från Italien. Jag deltog i programmet förra året, och det var det bästa valet jag någonsin gjort. I Italien arbetade jag i min familjs bageri. Men min kärlek till barn och min vilja att upptäcka USA fick mig att vilja ta det här stora steget i mitt liv.

 

Sara: Vad fick dig som kille att vilja bli au pair, och tror du att det är svårare för dig just därför?

Svar: Jag bestämde mig för att bli au pair eftersom det var ett sätt att kombinera min kärlek till barn med  viljan att utforska USA. Jag tränar boxning också, och USA är den bästa platsen i världen om om man vill bli bättre på den sporten. Det var alltså den perfekta mixen mellan mina intressen som ledde till mitt beslut att delta i programmet. Och ärligt talat så tror jag inte att det är svårare att vara en manlig au pair. Många familjer vill gärna ha en manlig i stället för en kvinnlig au pair. Kanske har de bara pojkar och tycker att en man skulle passa dem bäst.

 

Sara: Hur har ambassadörsprogrammet förbättrat din au pair-erfarenhet?

Svar: Ambassadörsprogrammet hjälpte mig en hel del innan jag blev au pair. Jag fick möjlighet att ställa alla frågor jag hade innan jag gick med, allt från hur många väskor jag skulle ha med mig till om det är svårt att bo i ett nytt land! Det var ett bra sätt att få nya vänner och träffa nya människor som redan var au pairer – de hjälpte mig mycket innan och under min au pair-vistelse.

 

Sara: Tror du att jag som din ambassadör kan förstå vissa situationer bättre än en au pair-vän eftersom jag själv redan har varit au pair?

Svar: Absolut! Du kan ge förslag om viktiga beslut och hjälpa mig i alla situationer, både bra och dåliga. Många saker är annorlunda i USA jämfört med i andra länder, och alla värdfamiljer skiljer sig åt. Jag är säker på att alla au pairer skulle behöva en ambassadör som tar hand om dem!

 

Sara: Vad tycker du är det  mest användbara vi pratar om? 

Svar: De mest användbara sakerna var allt vi pratade om innan jag blev au pair: om programmet, att försöka förstå vissa regler eller bara olika saker om den amerikanska kulturen och människorna. Att helt enkelt hur saker funkar rent allmänt är det som ibland hjälper allra mest.

 

Sara: Känner du att du kan prata om allt med mig?

Svar: Ja, det tycker jag. Vi blev vänner nästan direkt för att vi har gemensamma erfarenheter som au pairer i USA. Och jag tror också att det beror på att du är så öppensinnad, precis som jag, och för att vi är lika gamla! Jag känner mig alltid bekväm när jag pratar med dig.

 

Sara: Har du lärt dig något nytt genom att prata med mig och andra ambassadörer? 

Svar: Ja, jag har lärt mig en hel del om USA. Du gav mig mycket information eftersom du redan hade varit med om din au pair-erfarenhet. Du hjälpte mig till exempel att förstå hur det fungerade med SIM-kortet för min telefon. Jag visste inte att alla företag inte har SIM-kort för mobiltelefoner som inte är amerikanska, så du kanske kommer ihåg att du föreslog att jag skulle använda en typ av universellt SIM-kort som fungerade med min telefon? Det var verkligen till stor hjälp, för det var inget som butikspersonalen sade något om! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan dig.

 

Sara: Finns det något som skulle göra ambassadörsprogrammet ännu bättre än vad det redan är?

Svar: Ärligt talat, nej. Jag har tyckt att det varit superbra att ha dig som ambassadör. Just nu kan jag inte komma på något som skulle göra programmet ännu bättre. Det har fungerat som en riktig livlina.

 

Tror du att du skulle passa bra för au pair-programmet? Anmäl dig idag för att börja på nästa, spännande kapitel i ditt liv som au pair! Är du redan i USA som au pair och tror att du skulle kunna bli en bra global ambassadör? Ansök idag för att hjälpa till att stötta våra au pairer. 

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair

Cultural Care Au Pair här! Vi tycker att kulturella utbyten gör världen till en bättre plats – så vi har gjort det till vårt mål att hjälpa au pairer ha en fantastisk tid i USA. När vi inte hjälper au pairer resa, växa och utvecklas som personer i USA, så äter vi antagligen godis från hela världen och dricker sjuka mängder kaffe.

Mest populära

Mer från Au pair-berättelser